Kovács Ágnes, a Sió-Eckes ügyvezetője az idei BCSDH Fenntartható jövőért díj Változásvezető kategóriájának nyertese

Hírek Kiemelt

Kovács Ágnes, a Sió-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója kapta a Változásvezető díjat a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezet Fenntartható jövőért pályázatának keretén belül. Az elismerésről a Dr. Bartus Gábor, Krizsó Szilvia, Márta Irén, Salgó István és Ürge-Vorsatz Diána alkotta 5 tagú szakmai zsűri döntött.

 

“Kovács Ágnes emberileg és szakmailag egyaránt példaértékű egyéniség, aki innovatív, előremutató megoldásokkal erősíti a vállalatát. Az üzleti eredmények és az emberek menedzsmentje terén egyaránt kimagasló a tevékenysége. Számára a hangsúly a fenntarthatóságra való komplex törekvéseken van, amely még a járvány alatt sem lassulhat le. Az utóbbi időszakban a dolgozók egészsége és munkahelyek megtartása volt az elsődleges szempont számára” – indokolta döntését a zsűri.

Kovács Ágnes az elismerést elsősorban a vezetésével létrehozott átfogó, 6 pillérre épülő vállalati fenntarthatósági stratégia bevezetésével érdemelte ki, amelyben többek között a fenntartható alapanyagokból készülő termékek, a gyártás karbonlábnyomának csökkentése, a környezetbarát csomagolás, a CSR és természetesen a munkavállalók is kiemelt szerepet kapnak.

“A siófoki gyárunkban folyamatosan zöldítjük a termelést. Augusztusban új, lágy vizet előállító berendezést telepítettünk, amellyel közel 35 százalékkal fogjuk csökkenteni a szennyvízkibocsátásunkat. SOLAR LED paneleket szereltettünk be és 100 százalékos zöld energiafelhasználásra álltunk át” – sorolta a példákat Kovács Ágnes.

Ágnes stratégiai szintre emelte a vállalaton belül a hazai gyümölcsfeldolgozást, ezért Magyarország piacvezető gyümölcslégyártója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal által 2020 őszén indított 2. NAK TechLab inkubációs program egyik nagyvállalati partnereként támogat két újgenerációs startupot a hazai barack versenyképességét erősítő megoldás közös kidolgozásában. A SIÓ-Eckes a hazai gyümölcslégyártók közül elsőként segíti termelői, gyártói és fogyasztói insightjával, valamint széleskörű iparági tapasztalataival a magyar agrár-startupok együttműködését.

A SIÓ-Eckes figyelmet fordít a vállalati társadalmi felelősségvállalásra is. Ennek keretében a cég továbbfejlesztette a 12 éve népszerű “Köszönjük, SIÓ!” Iskolatáska Programot, amelynek évente több száz rászoruló, szorgalmas gyermeknek biztosít új, gerinckímélő iskolatáskát és taneszközöket. Az iskolakezdési támogatáson túl az érzékenyítő rajzpályázattal kiegészülő adományozás célja az is, hogy a gyerekek nyitottabbak, elfogadóbbak és segítőkészebbek legyenek hátrányos helyzetű osztálytársaikkal, és megtapasztalják az összefogáson alapuló közösségi segítségnyújtás erejét.

A vállalat csatlakozott az Eckes-Granini Csoport súlyosan beteg gyermekeket támogató Team Rynkeby programjához is, amelynek keretében a SIÓ-Eckes csapata is Párizsba kerékpározik a jövő évben az egészséges életmód és a gyermekek egészségének pénzbeli támogatásáért.

“A mi sikerünk legfőbb kulcsa az itt dolgozók szakértelme és elkötelezettsége, ezért mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb munkakörülményeket biztosítsuk számukra. Ennek érdekében átláthatóbbá tettük a munkaköri besorolási rendszert, bevezettünk több béren kívüli juttatást és természetesen a munkavállalói egyenlőség és diverzitás különböző nemű és hátterű munkavállalók számára szintén biztosított. A Lágymányosi-öbölnél a BudaPart GATE épületében található, júniusban átadott új irodánkban energiatakarékos módon biztosítunk emberközpontú, modern munkakörnyezetet a munkatársainknak. Felkészültünk arra, hogy egy második járványhullám esetén is garantáljuk a termelés és a kollégáink biztonságát” – fogalmazott Kovács Ágnes a díj átvételekor.

SOCIAL MEDIA