Kóstoltál már selyemkendőt koktél formájában?

Hírek

Trópusi növényből dizájn, dizájnból kendő, kendőből koktél: így született meg a Strelizia Art Cocktail. A különleges italt Tóth Bori divattervező személye és az egyik alkotása inspirálta, amely a nyáron limitált ideig elérhető a White Raven Skybar & Lounge-ban.

 

“A bennem lévő trópusi hangulatot egy nagyon hűvös színvilágba akartam eltolni, hogy ha ránéznek, akkor rögtön az jusson eszembe: úristen, ezt akár meg is innám!” – mondta Tóth Bori, amikor kollekciója legújabb darabjáról, a Strelizia selyemkendőről mesél. Simon István bartendernek több sem kellett: egy egyedülálló együttműködés keretein belül megalkotott egy koktélt, amely magában hordozza Tóth Bori kedvenceit és a kendő motívumait.

“Bori szívéhez az olasz fűszerek, ízvilág és illatvilág áll közel, ezért egy frissítő és citrusos vacsora előtti italt alkottam neki. A koktél színét a bazsalikom adja, az izomalt dekoráció pedig a kendő mozgását igyekszik imitálni” – nyilatkozta Simon István. A mixologist maga alkotta meg az összetevők nagy részét, saját elképzelése alapján. “Ez ugyanaz az alkotói folyamat, amit tulajdonképpen én is csinálok, csak te ízbéli textúrákat használsz. Néztem, ahogy összeöntöd ezt a rengeteg ízt, és a végén egy csodálatos harmónia született: egyik sem tolakszik, és megvan az italban az a friss, mediterrán, hűsítő hangulat, amit én nagyon vártam tőle” – mondta Tóth Bori, miután megkóstolta a koktélt.

 

SOCIAL MEDIA