Könnyebben beazonosíthatóvá válik a cégek felesleges energiafelhasználása

Hírek

Az energiaköltségek komoly kihívást jelentenek a vállalatok számára. Az emelkedő árak következtében ugyanis akár a három-négyszeresükre is nőhetnek ezek a kiadások.

 

A digitális megoldásokkal, az adatok monitorozásával és a folyamatok élő nyomkövetésével teljes működési láncok optimalizálhatók. Ennek jó példája az energiamonitoring, amely az energiafelhasználás pontos követésével teszi fenntarthatóbbá és gazdaságosabbá a cégek működését.

Az energiamonitoring segítségével egyetlen, online felületen tekinthetők meg a mérőműszerek által mért berendezések, vagy akár több telephely valós idejű energiafogyasztása, illetve a helyiségek hőmérséklete. A rendszer az előre beállított küszöbérték átlépésekor riasztást küld e-mailben vagy SMS-ben, így gyorsan megelőzhetők vagy javíthatók a műszaki meghibásodások, amely további költségeket spórol meg a vállalkozásoknak.

A Vodafone Energiamonitoring megoldása akár a meglévő energetikai mérőműszerek és szoftverelemek megtartásával is kiegészítheti a cég rendszerét almérőkkel, ezzel eleget téve a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal rendeletének is. Az almérők által mért adatokat a rendszer a vezetékes vagy mobil hálózaton keresztül továbbítja, majd egy online felületen jeleníti meg. A mért adatok visszamenőlegesen is elemezhetők, exportálhatók és tárolhatók, így az is könnyebben azonosítható, hogy hol van szükség energiahatékonyságot növelő beavatkozásra. Az adatok ismeretében akár az egyszerű beállítások és a manuális beavatkozás is jelentősen javíthat az energiahatékonyságon. A Vodafone havidíjas elszámolása megfizethető azon vállalkozások számára is, amelyek az egyszeri beruházás költségeit nem tudják vállalni, továbbá a Vodafone segítséget kínál a vállalatoknak az EKR-elszámolásban is – írják.

„A Vodafone több mint 10 éve van jelen a piacon és folyamatosan keresi azokat a digitális megoldásokat, amelyekkel partnerei működését zöldebbé teheti, hiszen a Vodafone maga is elkötelezett a fenntarthatóság mellett. Egy időtálló és hatékonyan működő M2M IoT megoldás megtervezése, fejlesztése és üzemeltetése komplex feladat. A Vodafone 20 éves, nemzetközi IoT-területen szerzett tapasztalatával segít partnereinek egyedi igényekre szabott megoldásokat találni, mindezt kiszámítható, előre tervezhető költségek és rugalmas, a cég igényeihez igazodó üzleti megoldásokon keresztül. Az Energiamonitoring megoldásunk ezeknek a feltételeknek eleget téve igyekszik segíteni partnereinket egy költség- és működéshatékonyabb, valamint zöldebb jövő elérésében” – mondta Dobó Mátyás, a Vodafone vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese.

 

Fotó: Marc-Olivier Jodoin/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA