Klasszikusokkal vesz részt a Maserati a 2023-as Le Mans Classicon

Hírek

A motorsport színterének egyik leglátványosabb és legizgalmasabb rendezvényén a szigonyos márka nem csak klasszikus darabjait, de modern modellválasztékát is bemutatja.

 

A minden idők legszebb veteránautóinak szentelt, kétévente megrendezett Le Mans Classic eseményre a világ minden tájáról érkeznek rajongók, gyűjtők és érdeklődő autósok egyaránt. Az idei, Maserati által is szponzorált rendezvényen mintegy ötszáz klasszikus autó áll majd rajthoz: a szokásokhoz híven azon modellek, amelyek eredetileg 1923 és 1981 között vettek részt a Le Mans-i 24 órás megmérettetésen. Emellett olyan autók is megtekinthetők lesznek, amelyek felejthetetlen fejezeteket írtak a verseny történetébe.

A franciaországi rendezvényen megtekinthető lesz egy 1961-es Maserati Tipo 63 modell, melyből jellegzetes „madárkalitkás” alvázzal és 12 hengeres, V alakú motorral mindössze öt darab készült (a nyitóképen). Azonban nem ez az egyetlen klasszikus, melyet kiállítanak az eseményen: a résztvevők a sportos és erős, népszerű középhátsó motorral rendelkező 1974-es Maserati Borat is megcsodálhatják majd.

Az 1974-es Maserati Bora

A múlt szépségei mellett a legmerészebb sportolóknak szánt, „testre szabott” MC20 Fuoriserie narancsfényben ragyogó szupersportkocsi, valamint a Maserati GranTurismo One-Off Luce típusa is helyet kap a Maserati jövőjét képviselő, teljesen elektromos Folgore motorjával a rendezvényen.

Maserati GranTurismo Folgore Luce

A pálya egy külön, a konstruktőrök számára fenntartott területén egy jól bevált Touring karosszériás kupé, az 1950-es évek híres hathengeres versenyautóinak örököse, az 1962-es Maserati 3500 GT is a nagyérdemű elé tárul, amelynek 220 lóerős teljesítménye meghaladta a 230 km/órás sebességet. Az eseményen mindemellett megtekinthető lesz a GranTurismo One-Off Prisma is, amely Nettuno V6-os motorjával és futurisztikus színekben pompázó karosszériájával az olasz kézművesség kiválóságának megtestesítője.

Az 1962-es Maserati 3500 GT

A több mint 13 km-es pályán GranTurismo Trofeóból, Grecale Trofeóból, MC20 Cielóból és MC20 Fuoriserie-ből álló Maserati-flotta is rója majd a köröket – egyedülálló lehetőséget nyújtva a szigonyos márka modern autócsodáinak élvezetére.

 

SOCIAL MEDIA