Kim Dzsongun szereti Vlagyimir Putyint

Hírek

Kim Dzsongun észak-koreai vezető Vlagyimir Putyin orosz elnöknek küldött üzenetében úgy fogalmazott, hogy országaik „legyőzhetetlen harcostársak” – jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség szerdán.


Oroszország június 12-i nemzeti ünnepe alkalmából Kim kijelentette, hogy egy orosz űrrepülőtéren Putyinnál tett tavalyi látogatása határozottan emelte a két ország „évszázados stratégiai kapcsolatát” – írja a Portfolio.hu. 

A jelentőségteljes kötelékek és a szoros bajtársias kapcsolatok a jövőben is fennmaradnak köztünk, és tovább szilárdítják majd a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság és Oroszország kapcsolatainak örök mérföldkövét az új korszakban – hangsúlyozta Kim. Az észak-koreai diktátor szerint Putyin erőssé teszi Oroszországot. Kitért beszédében arra is, hogy Putyin a nyugat felől érkező érkező kihívásokat képes elnyomni és elpusztítani.

Mint ismeretes, az orosz hadsereg két és fél éve nem tudja legyőzni a negyedannyi lakosú Ukrajnát, és már a lőszerutánpótlását is nagyrészt Kim sztálinista elnyomó rezsimjétől szerzi be.

SOCIAL MEDIA