Főoldal/Ki kicsoda/Veress Tamás

Veress Tamás

vezető tervező

Brand Bar

Állások:

27 éve dolgozik a reklámszakmában. A Lintas:Budapest nemzetközi reklámügynökségnél kezdte art directorként a munkát még a kilencvenes évek elején. Rövidesen közös alapítású, magyar grafikai stúdióban, az Art Forceban folytatta, ahol 12 tervezői év után 4 évig ügyvezető is volt. 2008-ban csatlakozott a Café Design csapatához, ahol Head of Artként tevékenykedett. A Café Csoportból való kiválás után Brand Barként tovább működő ügynökségnél a mai napig tervezőként dolgozik.

Tanulmányok:

1988-tól 1992-ig járt a Magyar Iparművészeti Főiskolára, mely ma a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. Itt szerzett Főiskolai Diplomát Alkalmazott Grafika-Tipográfia szakon 1992-ben.

Leírás:

Alkalmazott tervezőként igyekszik minden feladat során igazodni a megbízó elképzeléseihez figyelembe véve a piaci, szakmai trendeket és lehetőleg minden munkába belecsempészni valamit saját egyéni hangvételéből. Autonóm alkotóként életem során találkozások, búcsúk, helykeresések, megérkezések keltenek feszültségeket benne. Érzékeny ember lévén ezek versek, képek, kompozíciók formájában öltenek belül testet. Ha megindulnak a tolófájások, világra kell őket hoznia, nem tehet másképp. Mindegy, hogy verssorokként, ceruzarajzokként vagy versszobrok formájában, de helyet követelnek a nap alatt. Időről időre meg is kell őket mutatnia a világnak, így tehet hozzá, így járulhat hozzá a nagy egészhez.