Főoldal/Ki kicsoda/Szövényi Áron

Szövényi Áron

borász, italipari termékmenedzser

Kerttrade Kft.

Állások:

2006. január: borász és szaktanácsadó a Kerttrade Kft.-nél – Fórizs Miklós 2005. július: borász az Etyeki Kúria Kft-nél – Matolcsy Sára 2004. szeptember - 2005. február: borász az Azienda Agricola Bellavista pincészetnél Franciacortaban (Erbusco (BS)) – Mattia Vezzola 2004. március – 2004. augusztus: Osztályvezető helyettes, Ital osztály, Magyar Hipermarket Kft., Cora Törökbálint – Básti Attila 2003. szeptember – 2003. november: szakmai gyakorlat a Pannonhalmi Apátsági Pincészetben – Liptai Zsolt 2003. január-augusztus: a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Élelmiszertudományi Karának Borászati Tanszékén tanszéki mérnök – Prof. Dr. Kállay Miklós  

Tanulmányok:

2005. február: a Milanói Állami Egyetem szőlész-borász mesterkurzusa (Olaszország, Brescia) - Prof. Dr. Attilio Scienza 2004. június: doktorandusz hallgató a Corvinus Egyetem (SZIE) Élelmiszertudományi Doktori Iskolájában/Borászati Tanszéken – Prof. Dr. Kállay Miklós 2002. június: élelmiszermérnöki diploma (erjedés- és italipari szakirány) - Szent István Egyetem (SZIE) Élelmiszertudományi Kar – Prof. Dr. Kállay Miklós  

Leírás:

Korábbi előadásai 2010. január 29.: Szőlészeti borászati konferencia./Szőlészet és pincészet kiállítás 2009. december: Borkőstabilizálás kartboximetil-cellulózzal. Bor és piac c. szaklap 2009. július: Borászati bentonitok összehasonlító értékelése/Borászati Füzetek, 2008. szeptember 5. előadás PE AC badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet/Évjárati nehézségek borász-szemmel, 2008. szeptember 3. Kertbarátok Országos Szövetsége vezető-továbbképzési tanácskozásán/Szüreti tennivalók, 2007. október 25. előadás a Kertbarátok Országos Szövetsége vezető-továbbképzési tanácskozásán, 2007. szeptember 5. előadás FVM badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet/Erbslöh know-how – musttisztítás fehér mustoknál, 2006. november 30. előadás a Kertbarátok Országos Szövetsége vezető-továbbképzési tanácskozásán/ Milyenek lettek az újborok? Újborkezelés mesterfogásai. Korszerű és új borkezelő anyagok  

Adatvédelmi beállítások