Főoldal/Ki kicsoda/Kiss László

Kiss László

főszerkesztő

Russmedia/Észak-Magyarország, Eszak.hu

Állások:

Már tanulmányai alatt külsőzött a miskolci Déli Hírlap című városi lapnak. Diplomaszerzése után a szerkesztőség tagja lett. Emellett a helyi kereskedelmi rádióban és a városi televízióban is rendszeresen vezetett műsorokat. A rendszerváltozás után önálló kft-ként működő, részben szerkesztőségi tulajdonba kerülő lapnak 1992-ben lett a főszerkesztője. Újságírói munkája mellett PR- és marketingtanácsadással és könyvkiadással is foglalkozott. Az ezredforduló után a Déli Hírlaptól átigazolt a helyi konkurens Észak-Magyarországhoz főszerkesztői pozícióba. 2005 től az Inform Média lapcsoport-főszerkesztője lett, majd 2007-ben átvette a kiadó online hírportáljainak az irányítását is.

Tanulmányok:

Szülővárosában, Miskolcon végezte általános és középiskolai tanulmányait. Az országos hírű Földes Ferenc Gimnáziumban érettségizett 1975-ben, majd sikeresen felvételizett a Kertészeti Egyetemre, ahol 1980-ban szerzett táj- és kerttervező mérnöki oklevelet.

Leírás:

Felesége pedagógus, 21 éves fia közgazdász-informatikus a Corvinus Egyetemen. A lokálpatrióta szakember a Miskolci Múzsa díj egyik alapítója és kuratóriumi tagja, az Első Miskolci Lions Klub alelnöke. Szabad idejében sportol, biciklizik, fut, de legszívesebben teniszezik. Kutya- és macskabarát, érdekli a bor, a gasztronómia, a filmek, a progresszív zene és a fesztiválok a Szigettől a Balatonsoundig.