Főoldal/Ki kicsoda/Fári István

Fári István

ügyvezető igazgató

Galenus kiadó

Állások:

A hadseregben több mint egy évtizedig végzett kulturális szervezőmunkát. A Honvédelmi Minisztériumból 1990-ben, a rendszerváltás idején távozott, és helyet keresett magának a civil életben. Orvos feleségével gyógynövényeket kezdett importálni, főleg Ausztriából. A cég hamar sikeres lett, sok külföldi üzleti kapcsolatot építettek ki. Később német mintára, de osztrák partnerekkel indították el a Patika Tükör című kiadványt. A tulajdonosi kör nézeteltérései miatt az együttműködés 1996-ban megszakadt, és Fári István - főszerkesztő kollégájával – új lapot indított Patika Magazin címmel. A lap hamarosan toplistás helyezést ért el a magyar piac legolvasottabb havi magazinjai között.

Tanulmányok:

1977 (diploma) Zalka Máté Műszaki Főiskola, híradástechnikai üzemmérnök 1984 (diploma) ELTE, történelem-népművelés 2001 (diploma) Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, kiadói menedzsment

Leírás:

Egy zuglói kertes házban él, nem szakmabeli élettársával. Az első házasságából származó két lánya már nem él vele. Az idősebbik Galenus kiadó munkatársa, miközben MBA-diplomáján dolgozik, a kisebbik negyedéves gyógyszerészhallgató. A Magyar Lapkiadók Egyesülete az ő javaslatára újította fel a Sajtófesztivált, amelyet a Galenus kiadó szervez minden év májusában.