Kétmilliárd dollárt fektet be a Syngenta a fenntartható mezőgazdaságba

Hírek Kiemelt

A Syngenta bejelentette, hogy a következő öt évben kétmilliárd dollárt költ arra, hogy segítsen a termelőknek a klímaváltozás okozta kockázatok csökkentésében.

Ezzel a Syngenta biztosítja a forrást új fenntarthatósági céljainak eléréséhez, miszerint a vállalat minden évben két új technológiai áttöréssel lép a piacra, csökkentve és ellensúlyozva ezekkel a mezőgazdaság hatását a klímaváltozásra és elősegítve azt, hogy a világ élelmiszer-ellátása a bolygó környezeti korlátait figyelembe véve, fenntarthatóan valósuljon meg.

Erik Fyrwald vezérigazgató azt is bejelentette, hogy a fenntartható mezőgazdálkodást célzó kutatás-fejlesztési befektetés mellett a vállalat 2030-ra a felére csökkenti saját karbon-intenzitását, hozzájárulva ezzel a párizsi klímaegyezmény célkitűzésének megvalósulásához. A Syngenta ez irányú elkötelezettségét a Science Based Targets initiative (SBTi) hitelesítette és ellenőrzi.

„A mezőgazdaság globálisan élen jár a klímaváltozás kezelésére irányuló erőfeszítésekben” – mondta Erik Fyrwald. „A Syngenta felgyorsítja az innovációt, hogy jobb és biztonságosabb megoldásokat találjon az emberiség kihívásaira, amilyen a klímaváltozás és a biológiai sokféleség csökkenése.”

„Ezek nem pusztán szavak. Valódi akció, amely meghatározza, hogyan segítsünk a termelőknek megküzdeni a klímaváltozással, és csökkentsük a mezőgazdaság szerepét a világ üvegházhatású gázkibocsátásában.”

A kétmilliárd dollárt olyan, egyértelmű előnyöket vagy technológia áttörést jelentő programokra fordítja a vállalat, amelyek előrelépést hoznak a mezőgazdaság fenntarthatóságában, például a földhasználat, a talaj egészsége, illetve az integrált növényvédelem terén.

A The Nature Conservancy természetvédelmi szervezet és a Syngenta sokrétű együttműködés keretében dolgozik azért, hogy olyan újítások szülessenek a mezőgazdaságban, amelyek egyszerre szolgálják a termelők javát és vannak pozitív hatással a környezetre. Az együttműködés fókuszában a talaj egészsége, az erőforrás-hatékonyság és az élőhelyek védelme áll világszerte.

Sally Jewell, a The Nature Conservancy (TNC) vezérigazgatója szerint: „Ahhoz, hogy a természetvédelemben lényegi változást érjünk el, határozott lépésekre van szükség az üzleti szektor részéről. A vállalatok egyre inkább felismerik a klímaváltozás okozta kockázatokat és a fenntartható működést jelentő előnyöket, mi pedig szívesen segítünk az üzleti gyakorlat átalakításában tudományos és szakértői hátterünkkel. A Syngenta innovációs befektetése fontos lépés egy olyan jövő irányába, ahol az emberek és a természet együtt fejlődnek.”

„Üdvözöljük azt, hogy a Syngenta a kibocsátás csökkentésére vonatkozó célkitűzését a Science Based Target kezdeményezéssel érvényesíttette. A klímaváltozás elleni harcban létfontosságú az agrár szektor iránymutatása, és ezen célkitűzések vállalásával a Syngenta biztosította magának az utat egy jövőálló növekedés irányába.” – mondta Cynthia Cummis, a World Resources Institute (WRI) klímaszakértője.

Ezek a célok részét képezik a Syngenta idén bejelentett, az innovációt felgyorsító vállalásának, annak érdekében, hogy a vállalat hatékonyan tudja támogatni a termelőket az egyre növekvő, a klímaváltozás, a talajerózió és a biológiai sokféleség csökkenése okozta kockázatok kezelésében. A vállalat évente tesz majd közzé független szervezet által ellenőrzött jelentést arról, hogy hogyan halad a célok teljesítésével. A bejelentést 150 érintetti párbeszéd és kerekasztal beszélgetés előzte meg világszerte, amelyet a vállalat vezetői figyelembe vettek a befektetési irányok meghatározásakor.

SOCIAL MEDIA