Készpénzmentes adományozási lehetőség

Hírek

Az Ingenico Group alapítványok és jótékonysági szervezetek számára fejlesztett megoldásai segítségével készpénzmentes adományok gyűjthetők.

Az Ingenico Group alapítványok és jótékonysági szervezetek számára fejlesztett megoldásai segítségével készpénzmentes adományok gyűjthetők, akár emberi felügyelet nélkül is.

A készpénzmentes adományok fogadására alkalmas megoldásokat a francia cég magyar leányvállalata, az Ingenico Hungary szakemberei fejlesztették ki és alapvetően két fő típusból állnak: egy érintésmentes fizetést lehetővé tévő rögzített vagy mobil állványon elhelyezhető eszközből, illetve egy mPOS terminálból és egy táblagépből álló eszközből, amelynek létezik asztali állványra szerelhető, illetve kézben hordozható, mobil változata is.

A JCDecaux üzemeltetésében adománygyűjtő citylight is készült. Az eszköz a reklámposzter és a készpénzmentes érintésmentes fizetésre alkalmas fizetési terminál kombinációja, amelyből az elsőt a 4-6-os villamos Wesselényi utcai megállójában helyezték ki november közepén. A plakát a beépített – önkiszolgáló automatákból már megszokott – terminál segítségével, emberi felügyelet nélkül képes adományok fogadására.

A további két megoldás egy-egy Ingenico iCMP mobil POS terminált és egy táblagépet tartalmaz, amelyeket asztali állványon, illetve kézen lehet viselni. Ezek az eszközök például kitelepülések során, irodákban vagy éppen bankfiókokban teszik minden eddiginél egyszerűbbé a készpénzmentes adományok fogadását, mivel képesek minden Magyarországon forgalomban lévő bankkártya és NFC fizetésre képes mobileszközről tranzakciókat fogadni. Az adományokról igény esetén emailben érkezik visszaigazolás az adakozó számára. A terminál biztonságos Bluetooth hálózaton csatlakozik a táblagépen futó applikációhoz, és annak internetelérését használva, titkosított csatornán hajtja végre a tranzakciókat. Az eszközök működtetése csak minimális emberi felügyeletet igényel.

„Az Ingenico Group egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a készpénzmentes tranzakciókat minél egyszerűbbé és biztonságosabbá tegye. Nagy öröm számunkra, hogy saját fejlesztésünkkel a készpénzmentes fizetések világa a jótékonyság számára is megnyílik. Ezt az új termékcsaládot elérhető áron szeretnénk kínálni a jótékonysági szervezetek számára, megkönnyítve számukra az adománygyűjtés új dimenziójához történő csatlakozást” – mondta el a Sármay Bence, az Ingenico Group Magyarországért felelős értékesítési igazgatója.

SOCIAL MEDIA