Keresik az ország legintelligensebb vállalatát

Hírek

Immár nemzetközi versennyé nőtt ki magát a Mensa HungarIQa Egyesület rendezvénye

Nemzetközi díjért versenyezhetnek a legintelligensebb vállalatok, mert idén ötödik alkalommal kerül sor az „Év intelligens vállalata” versenyre Magyarországon, és ezzel párhuzamosan idén először az Egyesült Királyságban és Belgiumban is. A díjat az a cég kaphatja, amelyik által delegált munkavállalói csapat tagjainak az intelligenciahányados-átlaga a legmagasabb.

A verseny az „Év intelligens vállalata” címért folyik minden évben. A díjat a Mensa országos szervezetei adják át, vagyis a legmagasabb intelligenciájú embereket tömörítő egyesületek. A Mensa 130 ezer tagot számlál szerte a világon, közülük 3500-an Magyarországon élnek.

A feladat egyszerű: a versenyben induló vállalatot képviselő csapat tagjainak a legmagasabb intelligenciaátlagot kell elérnie a két fordulóban. Először egy online tesztet töltenek ki, majd a legjobb eredményt elérők a második körben már a hivatalos Mensa-tesztet írják meg.

A szervezők vigyáznak a munkavállalók személyiségi jogaira és a vállalat jó hírnevére is: kizárólag a résztvevő munkavállalók tudhatják meg a saját eredményüket, a cégek vezetői és a közvélemény pedig majd csak a legjobb három vállalat nevét a novemberi díjátadón.

Az elmúlt években a hazai vállalatok összesen több ezer munkavállalót neveztek a versenybe, amely a Mensa HungarIQa Egyesület közreműködésével zajlik. Az alapító, Rutai Gábor szerint egyre több ország érdeklődik már a díj megrendezése iránt.

Nevezni május végéig lehet a verseny honlapján.

SOCIAL MEDIA