Kásás Tamás: Nem készültem arra, hogy mi lesz a vízilabda után

Hírek

Az Elviszlek magammal ismét elnyerte a Televíziós Újságírók Díját, másodjára választották Magyarország legjobb talkshow-jának. D. Tóth Kriszta autós-beszélgetős műsorának szeptember 8-án indult a tizenegyedik online évada, méghozzá egy exkluzív interjúval. DTK mellé a kocsiba Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó ült be, aki annak ellenére, hogy ritkán nyilatkozik magáról, most meglepő őszinteséggel mesélt útkeresésről, érzékenységről, a párkapcsolatáról és arról, mi teszi boldoggá és mi nem. Az Elviszlek magammal mostantól tizenhét héten át jelentkezik újabb és újabb adásokkal, a premieradás Kásás Tamással pedig már látható a WMN YouTube-csatornáján.

 

Ismét az Elviszlek magammal lett Magyarország legjobb talkshow-ja! A 200. adásnál tartó műsor másodjára nyerte el a televíziós újságírók rangos szakmai díját, amellyel az előző év legjobb tévés teljesítményeit jutalmazták.

A most induló tizenegyedik online évad első vendége pedig nem más volt, mint Kásás Tamás. A legendás vízilabda-válogatott tagja sosem szeretett magáról beszélni, egy időben mégis muszáj volt neki. Mára azonban így, hogy a kényszer már megszűnt, a közlési vágy magától értetődőn erősödött fel benne; azt mondja, rengeteg mondanivalója van, amivel már három könyvet is megtölthetett volna – és meg is töltene. Csak épp még nem fogott neki.

Ő az egyetlen a Kemény-válogatott tagjai közül, aki nem maradt a medence környékén, 2012 elvágólag hagyta abba a sportot. Tamás foggal-körömmel tiltakozik azellen, hogy hősnek tartsák őket a teljesítményükért. „Minket nagyon felemeltek, de nem érzem, hogy hősök lettünk volna” – mondja.

Ma már nem szeretné, hogy „csak” úgy gondoljanak rá, mint olimpiai bajnok vízilabdázóra, a rajongás és elismerés nem fontos számára, teljesen másra vágyik. „Az egy szerep volt, amit akkor játszottunk […] Nekem fontosabb, hogy milyen ember vagyok, és esetleg milyen emberi üzeneteket fogok magam után hagyni, mint hogy három olimpiát nyertem.”

Elmondása szerint annak ellenére, hogy a vízilabda valódi szerelem volt számára, az utolsó öt-hat évben már nem érezte ugyanazt a hévet, mint korábban, az pedig, hogy nincs a helyén, fizikai tünetekben is megmutatkozott. A végső búcsú azonban egy újfajta bizonytalansággal szembesítette. „Sajnos, amíg játszottam, nem nagyon gondoltam arra, hogy ennek egyszer vége lesz. Annyira benne voltam, annyira csak ez volt, ami számított, hogy nem igazán készültem fel a jövőre.”

Még ma is keresi az útját, rengeteg dolog érdekli, hihetetlenül nyitott, érzékeny a világra. Ez az érzékenység vezette négy éve a veganizmus útjára, ami sokáig nem is csak életmód, hanem misszió is volt számára.

Kásás Tamás elmondta, hogy két éve él boldog párkapcsolatban, emellett arról is mesélt DTK-nak, mit gondol magáról a boldogságról, és milyen testképproblémákkal küszködött korábban.

DTK az új évad adásaiban Suzuki Vitara Hybriddel szállítja beszélgetőtársait. A díjnyertes Elviszlek magammal adásai vasárnaponként a SpektrumHome TV műsorán, szerdánként pedig a WMN YouTube-csatornáján láthatók.

Fotó: WMN/YouTube

SOCIAL MEDIA