Jövőre, veled, ugyanitt – online közvetítés a Madách Színházból

Hírek Kiemelt

Ma este 20 órakor debütál a „Madách Színház élőben az Ön otthonában” című internetes előadássorozat második darabja. Bernard Slade: Jövőre, veled, ugyanitt című vígjátékát, melyet – egyedülálló módon – a színészek saját otthonából közvetítenek majd valós időben, Kovács Lotti és Szemenyei János közreműködésével, valamint Harangi Mária rendezésében láthatja a nagyközönség. A jegyvásárlásra – jelképes áron – a Madách Színház honlapján van lehetőség.

 

A járványügyi helyzet okozta korlátozások a kulturális életet is megnehezítették. A színházi élet szereplői alig várják már, hogy újra a közönség kedvében járhassanak, a darabok kedvelői pedig izgalommal telve számolnak vissza, hány napot kell még eltölteniük kedvenc művészeik nélkül. Erre kínált világszinten újító megoldást a Madách Színház: „Madách Színház élőben az Ön otthonában” néven futó online előadássorozatukkal mindenki számára elérhetővé teszik a színház adta egyszeri, megismételhetetlen élményt. A rendkívüli körülmények miatt az előadások helyszíne pedig nem más, mint a művészek otthona, ahonnan élőben sugározzák majd a darabokat. A különleges, színházi időben közvetített előadásokat kizárólag a Madách Színház honlapjáról lehet elérni.

A sorozat második darabjaként érkezik Bernard Slade: Jövőre, veled, ugyanitt című vígjátéka, melyet Kovács Lotti és Szemenyei János színművészek előadásában és Harangi Mária rendezésében láthat a közönség. Az 1975-ben írt darabért Bernard Slade-et Tony-díjra jelölték, majd a mű filmadaptációjáért egy Oscar-jelölést is kapott. A vígjáték több mint 1400 előadást ért meg a Broadwayn, és a világ számos országában bemutatták már. A történet szereplői Doris és George, akik ugyan mással élnek házasságban, mégis minden évben egymással töltenek egy napot, az évek során pedig a kaland mély érzésekkel teli kapcsolattá válik.

Már az előadások kezdete előtt is érdemes a képernyők elé ülni, ugyanis a darab nézői 19 órától részt vehetnek egy virtuális társalgáson, ahol Gálvölgyi János válaszol majd a publikum által feltett érdekes kérdésekre.

A Jövőre, veled, ugyanitt című darabot először ma este 20 órától, ezt követően pedig június 12-én, 13-án, 16-án és 17-én, ugyancsak 20 órás kezdettel tekinthetik meg a nézők.  A jegyek – jelképes, 1500 Ft-os áron – a Madách Színház honlapján érhetők el.

SOCIAL MEDIA