Jön a Mary Page Marlowe Básti Julival, Földes Eszterrel és Martinovics Dorinával

Hírek Kiemelt

Titok nyomában járunk. Egy asszony életével ismerkedünk 11 képben, 11 remekbe szabott jelenetben. 11 esély arra, hogy megértsük, mi történt vele és miért?

 

Puskás Tamás, az előadás rendezője elmondta: „2020. március 8-án Nőnapon volt a Centrál Színházban a Mary Page Marlowe ősbemutatója, de a következő előadást már ellopta a COVID. Azóta megérett bennem az elhatározás, hogy az író eredeti szándéka szerint öt szinésznő megformálásában adjuk elő a darabot. Így lesz Mary Page Marlowe története a női sors példázata. A szerző egy krimi dramaturgiáját használva azt kutatja, miért csúszott félre ennek a tehetséges lánynak az élete. Bármily sajnálatos, csak egyetlen választ adhatunk: a férfi szerep túlsúlya, ha úgy tetszik az ebből adódó önzésük miatt…”

„Mary Page Marlowe élete izgalmas esszenciája a női sors determináltságának. Élete nem átlagos, de választásai jellemzőek. Ahogy ő mondja: Csak egyféleképpen lehetünk kislány, feleség, meg anya. Meg szerető” – emeli ki Földes Eszter.

„Nagyon örülök, hogy társulati tagként a Mary Page Marlowe lesz az első bemutatóm a Centrál Színházban. Csodaszépen és izgalmasan megírt darab, ami végre tényleg rólunk, nőkről szól!” –  mondja Martinovics Dorina.

„Mary Page Marlow történetét meséljük el, a darab mégis minden nőről, a nőkről szól. Korom szerint az idősebb Mary jeleneteit játszom, amikor küzdelmes élete vége felé eléri a legtöbbet, amit ember elérhet az életben, az önazonosságot, a megnyugvást!” – teszi hozzá Básti Juli.

A darabot Puskás Samu fordította, a jelmeztervező Kárpáti Enikő, a díszlettervező Bagossy Levente, az előadást Puskás Tamás rendezte.

 

SOCIAL MEDIA