Jó ügyekért dolgoznak a háztartási gépek

Hírek

Az idei energiaválság még inkább felhívta a figyelmet az energiatakarékos, modern háztartási gépek fontosságára. A humanitárius szervezetek által fenntartott otthonok, táborok esetében azonban a gépek életkora mellett sok esetben azok hiánya is nehezíti a mindennapokat. A Gorenje ezért már több éve adományoz az ünnepek idején konyhai és háztartási gépeket jótékonysági szervezeteknek, idén karácsonykor a Magyar Vöröskereszt munkáját segíti a vállalat.

 

Az adományok egy része a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálathoz kerül. A szervezet munkatársai nyaranta 13 Balaton-parti település 19 strandján, évente több mint 300 önkéntessel együtt látnak el szolgálatot – a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket kezelik. A közel 2 hónapon keresztül tartó szolgálatban sok egészségügyi főiskolás és orvostan-hallgató is részt vesz. A kezdeményezés 2007-es indulása óta az önkéntesek több mint 50 ezer esetet láttak el, ebből 8 alkalommal közvetlen életmentő beavatkozásra került sor.

 

Gépekkel a kényelmesebb nyaralásért

A Gorenje-gépek másik része a Magyar Vöröskereszt balatonlellei üdülőjébe érkezik, ahol a főszezon jelentős részében hátrányos helyzetű gyermekek nyaralnak. A Balaton déli partján lévő szálláshelyen olyan gyermekek táboroznak, akiknek családja önerőből nem tudná finanszírozni a nyaralást.

„Konyhai- és háztartási gépekből mindkét helyszínen komoly hiány mutatkozott, az adományokat az elsősegélynyújtó szolgálat, valamint az üdülő és a program vezetőjével közösen választottuk ki. Az elsősegélynyújtó szolgálat táborhelyére többek között hűtők, vízforralók, mikrohullámú sütő, kenyérpirító és porszívó is került. Bár csak néhány hónap múlva kezdjük használni a gépeket, a nyári hónapokban nagy segítséget jelentenek majd mind a gyerekek, mind az önkéntes elsősegélynyújtók számára, hogy kényelmesebben és könnyebben teljenek a mindennapok. Ezúton is köszönjük a Gorenje Magyarország támogatását” – mondta Waller-Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt szociális szakmai vezetője.

Kovács Kinga, a Gorenje marketingvezetője az adományozás kapcsán elmondta: „Szerettük volna, hogy a termékek olyan helyre kerüljenek, ahol azokra valós igény mutatkozik és ahol a legnagyobb hasznát tudják venni az eszközöknek.” Hozzátette, örülnek, hogy az adományok jó célt szolgálnak, és segítik egy ilyen nagy múlttal rendelkező szervezet mindennapi működését.

 

SOCIAL MEDIA