Jelentős összegű befektetést kapott egy magyar startup

Hírek

A denxpert EHS&S software 14 év után 2021-ben vált ki, az azóta már EY denkstattból, a régió egyik vezető fenntarthatósági tanácsadó cégéből, és kezdte meg önálló karrierjét, mint szoftver szolgáltató.

 

A környezetvédelmi, munkavédelmi, valamint fenntarthatósági (EHS&S) előírásoknak való megfelelés biztosításához szükséges folyamatok egyszerűsítésére felhőalapú megoldásokat kínáló szoftvert már több mint ötszáz vállalat (MOL, Telekom, Mercedes, E.On, Vantage DC, Rauch, PPF, Vienna Airport) használja világszerte. Ez a terület gyakorlati ismeretek, szabályozások és eljárások széles körét foglalja magában, amelyek célja az üzleti tevékenységek környezeti hatásainak minimalizálása, a munkavállalók egészségének védelme és a biztonságos munkakörülmények biztosítása.

„A denxpert tervei szerint egy exponenciálisan növekvő piaci igényt elégít ki, hiszen a társadalmi és üzleti elvárások változása és a különféle EU-s, hazai szabályozások (CSRD, ESG-törvény) miatt a vállalkozásoknak minden korábbinál részletesebb és átláthatóbb fenntarthatósági adatokat kell közzé tenniük. A mértéke miatt is kiemelkedőnek tartom ezt a seed kört, de a piaci üzenete is fontos, jelzi az ESG egyre fontosabb vállalati szerepének elismerését is” – mondta el Szücs-Winkler Róbert, a denxpert vezetője.

A befektetők közül a 2023-ban alapított ÓUVC-nek ez az első befektetése. A tíz milliárd forintból gazdálkodó kockázati tőketársaság Magyarországon elsőként egyetemi startupokra és vállalkozásokra fókuszál. Társbefektetőjük, a Sofia Angel Ventures seed kör előtti és seed körös tech startupokba invesztál az Európai Befektetési Alap támogatásával.

 

SOCIAL MEDIA