Izgalmas nemzetközi hagyományok kíséretében ballagtak az UWC Magyarország Egyesületének középiskolásai

Hírek

Az évzáró ünnepségeken egyedi módon búcsúztatták a végzős diákokat, a különböző iskolákban más és más hagyományokat követnek a ceremóniák alkalmával. Az UWC Magyarországi Egyesületének Tanzániában tanuló diákja az évzáró ünnepség után szimbolikusan is megmászta a társaival együtt a Kilimandzsárót: iskolai szokás, hogy minden érettségizett diák feláll a városban található Kilimandzsáró szobor tetejére, ezzel búcsúzva az iskolától és Tanzániától.

 

Míg az Amerikai Egyesült Államokban érettségiző magyar diákot társaival együtt az UWC korábbi tanulója, a Wall Street Journal főszerkesztője búcsúztatta beszédével. A nemzetköziséget mutatja a másik helyi szokás is, miszerint a leérettségizett tanulók személyes üzenetet írhattak saját országuk zászlójára búcsúzóul barátaiknak.

Más UWC-iskolákban szintén eseménydúsan telt a tanév utolsó napja. Kanadában például az érettségi vizsgák után, a hagyományokhoz hűen a jeges tengerbe ugrott minden végzős diák. A walesi iskola év végi ünnepsége pedig idén rendhagyó módon telt különleges hangulatban, hiszen két európai király ült egymás mellett: Leonor spanyol hercegnő és Alexia holland hercegnő sikeres érettségi vizsgát tett az UWC Atlantic College-ban – így mindkettőjük édesapja, Felipe király és Willem-Alexander király is ott volt a hallgatóságban.

„Rendkívül nagy boldogsággal tölt el minket, hogy az UWC Magyarországi Egyesületének több diákja is sikeresen leérettségizett, és részt vehetett a rendhagyó évzáró ünnepségeken. Végzős diákjaink tanulmányaik során nem csak rengeteg tapasztalatot szerezhettek, határokon átívelő barátságokkal gazdagodhattak, hanem olyan helyekre is eljuthattak, amelyek a legtöbb diáknak elérhetetlennek tűnnek. Az UWC a nemzetközi érettségi megszerzése mellett a kooperációra ösztönzéssel és a projekt alapú, kritikus gondolkodás megismertetésével is lépéselőnyhöz juttatja a programban résztvevő diákokat” – emelte ki Szakál Ádám, az UWC Magyarországi Egyesületének elnöke.

Az UWC Magyarországi Egyesülete megalakulása óta segíti a középiskolás diákokat a United World Colleges (UWC) mozgalomhoz csatlakozott iskolákba szóló ösztöndíjak elnyerésében. A kétéves program során a kimagasló tanulmányi képzés mellett a személyiségformálás is hangsúlyos szerepet kap, a diákok lehetőséget kapnak a világ megismerésére, a különbségek elfogadására és megélésére – írják.

 

SOCIAL MEDIA