Ingyenesen elérhetővé válik Magyarország legnagyobb digitális Mesetára

Hírek Kiemelt

A nyári szünet idejére több mint 400 interaktív mesekönyvet tesz ingyenesen elérhetővé a családoknak tanuláshoz és szórakozáshoz az interaktív hangoskönyvekkel foglalkozó BOOKR Kids és a Samsung. A regisztrációt követően 2022. augusztus 31-ig Android és iOS készülékekről egyaránt elérhetővé válik a hazai mesebirodalom legjava.

 

A nyári vakáció és az iskolamentes hónapok a gyermekek számára izgalmas kalandokkal, szüleiknek pedig körültekintő tervezgetéssel telik a nyári programok, táborok és az otthoni időtöltés forgatagában. A családok támogatását szem előtt tartva a Samsung Magyarország idén nyáron ismét összefogott a BOOKR Kids csapatával, közös együttműködésüknek köszönhetően pedig egy gyors regisztrációt követően ingyenesen elérhetővé tették a Mesetár klasszikus és modern, animált digitális könyveit és képességfejlesztő játékait a szülőknek és gyermekeiknek.

A BOOKR Kids és a Samsung Magyarország együttműködésének különlegessége, hogy a nyári szünetre tekintettel augusztus 31-ig a Mesetárat bármilyen Android vagy iOS készülékről ingyenesen használhatják az érdeklődők. A Samsung Galaxy mobiltelefonok és tabletek esetében pedig további 9 hónappal bővül az elérés ideje, így egy teljes évig ingyenesen férnek hozzá a felhasználók a Members applikációból letölthető kuponnal. A hozzáféréshez szükséges igénylést egészen 2022. június 30. éjfélig lehet leadni a https://bookrmesetar.hu/samsung-summer/ weboldalon, és kezdődhet is a mesemaraton!

 

Ahol a mesék életre kelnek

A Mesetárban olyan klasszikus és modern interaktív történetek találhatók, amelyek különleges keverékei az animált digitális könyveknek és képességfejlesztő játékoknak. A történeteket ismert színészek keltik életre, többek között Molnár Piroska, Szacsvay László és Gálvölgyi János, így azok hangoskönyvként is élvezhetőek. A „Mesék tanuláshoz” polc kifejezetten az alsó tagozatos gyermekek anyanyelvi nevelését segíti, a nyári szünet kötelező olvasmányait A Pál utcai fiúktól A kis hercegig akár otthon, a strandon, nagyszülőknél vagy rokonoknál is elérhetik a felhasználók.

„A jövő generációjának fejlesztése és támogatása a Samsung számára különösen fontos feladat. Óriási öröm számunkra, hogy együtt dolgozhatunk a BOOKR Kids csapatával annak érdekében, hogy a gyermekek az ország egész területén élvezhessék az esti mesék, képességfejlesztők és izgalmas történetek sokaságát a nyári szünet heteiben is” – mondta el Kunos Balázs, a Samsung Magyarország alelnöke.

„Egyetemi kutatások bizonyítják, hogy a könyveinkkel olvasók átlagosan 15-20 százalékkal eredményesebben teljesítenek az olvasás és szövegértés különböző részterületein. Óriási öröm számunkra, hogy a nyári szünetben a Samsung segítségével most ingyenesen olvashatnak velünk a gyerekek” – mondta el Horváth Dorka és Karányi Dani, a BOOKR Kids alapítói.

 

Fotó: Samsung

 

SOCIAL MEDIA