HVG: Elismerte Kenderesi Tamás, hogy ő az egyik doppingvétséggel gyanúsított magyar úszó

Hírek

Közleményt adott ki Kenderesi Tamás, amelyben elismerte, hogy ő az egyik úszó, akire tavaly ősszel a biológiai útlevelükben szereplő adatok elemzése és összehasonlítása után a doppingvétség gyanújának árnyéka vetődött.

 

Az olimpiai bronzérmes sportoló azután jelentette meg a kommünikét, hogy kedden Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya azt nyilatkozta vele kapcsolatban: azért döntött úgy, hogy nem vesz részt az országos bajnokságon, mert nincs formában.

Így pedig nem lehet majd ott a nyári fukuokai világbajnokságon sem, mivel fő számában, 200 méter pillangón a világcsúcstartó, olimpiai, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf, valamint az Eb-ezüstérmes Márton Richárd mögött csak harmadik a hazai rangsorban, s csak a két legjobb szinttel rendelkező utazhat – írják.

Az SzPress Hírszolgálat – amely publikálta Kenderesi nyilatkozatát – azt írta: három, egymástól függetlenül dolgozó külföldi analitikai szakértő véleményezte a Kenderesi Tamástól levett minták adatait, az ügyében pedig a Magyar Antidopping Csoport által delegált háromtagú bizottság fog döntést hozni.

Kenderesi a közleményben – amelyről kikötötte, hogy csak teljes terjedelmében, változatban hozható nyilvánosságra – azt írta: sem fizikailag, sem mentálisan nincs versenyképes állapotban. Ennek az az oka, hogy több mint fél éve nem tud teljes edzésmunkát végezni, részben krónikus vállfájdalmai, részben az atipikusnak minősített biológiai útlevél alapján bizonyítékok nélkül, feltételezésekre alapozva indított doppingeljárás miatt.

 

Fotó: Getty Images

 

SOCIAL MEDIA