Hogyan lesz egy hátizsákos kirándulásból és két magyar srác álmából világsiker?

Hírek

Az Anjuna tengerpartján jött ötletből 2015-ben születtek azonos néven a növényi alapú jégkrémek, a kollekcióból most hét íz elhozta az élelmiszeripar legrangosabb elismerését.

 

„A Great Taste Award 1995 óta a legrangosabb nemzetközi élelmiszeripai díj, amit egy többszáz fős szakmai zsűri oszt ki. Száraz jégen küldtük ki a jégrémeket Londonba és izgatottan vártuk a szakmai zsűri vaktesztjének eredményét” – mondja Szalay József ügyvezető, aki a Cápák között című műsorban is szerencsét próbált.

A gluténmentes, laktózmentes, vegán és fenntartható termékekkel az Anjuna csapata a „Vegán vagy tejmentes fagylalt” kategóriában nevezett nyolc termékkel, ezekből hét jégrém kapott egy vagy két csillagot. A legnagyobb nyertes, két csillaggal a szicíliai pisztácia: a zsűri kiemelte a pörkölt pisztáciás ízjegyeket, a hívogató színt, valamint hogy az ice-pop krémesen olvad, akár egy fagylalt, és nagyon kellemes ízt hagy a szájban. Emellett egy csillagot kapott az elefántcsontparti kókusz, az eper & mangó, a málna & lime, a mangó & maracuja, a mogyorós csokoládé, valamint a sós földimogyoró & étcsokoládé. Ezek jégrém és fagylalt kategóriában magas minősítésnek számítanak, azt jelentik, hogy a zsűri díjazta a magas minőségű és első osztályú alapanyagokból készült jégkrémeket, a felhasznált alapanyagokat.

Az Anjuna idén kezdett exportálni három országba: Svédországba, Szlovákiába és Romániába is szállítanak.

 

SOCIAL MEDIA