Hétvégén hosszában szelik át az evezősök Budapestet

Hírek

Idén június 17-én rendezik meg a Budapest SUP Fesztivált, melyre a szervezők várják a teljesen kezdőket is. Az állva evezés elsajátítása igen rövid idő alatt megy – hívta fel a figyelmet a SUP-túra szervezéséért felelős Kiteline SE egyik alapembere, Duska Várkony. Azoknak, akik most szeretnének megismerkedni a sporttal a rövid eligazítás mellett felszerelést is biztosítanak a Római-parton, az indulás helyszínén.

 

A biztonságot a szervezők mellett a rendőrségi motorcsónakok szavatolják. A rendezvény jellegét jól illusztrálja, hogy rengeteg a család a több mint kétszáz evezőst megmozgató túrán. 14 év alatt a gyerekeknek a szülővel egy SUP-on kell tartózkodnia, 14 és 18 év között már mehetnek külön, de még kell a „távfelügyelet” – emlékeztetett.

„Félnapos programunk keretében végigevezünk egészen a Kopaszi-gátig, ahol a helyi vendéglátósok várják a célba érkezőket. Útközben páratlan szemszögből csodálhatjuk meg a város mindkét oldalát. Megnézzük a hidakat alulról, integetünk a parton sétálóknak, miközben fotósok és videósok örökítik meg a résztvevők önfeledt pillanatait a vízről, a partról és a levegőből is!” – húzta alá Duska Várkony.

Regisztráció és további részletek a Budapest SUP honlapján.

 

SOCIAL MEDIA