Hatéves a Zenebutik

Tejszínhub

Hat éve szórakoztatja a zeneszerető közönséget a TV2 Csoport csatornája, a Zenebutik. 2016. augusztus 15. óta nincs megállás: éjjel-nappal szól a zene a kábelcsatornán. Az évek alatt több mint 61 új műsor készült, amely szinte az összes zenei műfajt felölelte.

 

Töretlen sikerrel futnak a szórakoztató zene sztárjaival készített műsorok immár hat éve: Fásy Ádámmal tovább robog a Zeneexpressz, Galambos Lajcsival a Minden napra Dáridó, Jollyval a Lokoléó party. Több száz fiatal tehetség mutatkozhatott be az elmúlt hat évben. Az olyan tematikus zenei műsorok, mint a Bakelit fesztivál, a Jampi randevú vagy a Szerelmes hangjegyek mind a közönség kedvenceivé váltak.

A csatorna történelme során a legnézettebb műsor a szilveszterhez köthető, a teljes lakosság körében legtöbben (AMR: 73 ezer néző) a 2017. december 31-én sugárzott Lesz nemulass – Jolly és Suzy partyja című műsort kísérték figyelemmel. A toplista második helyén a Zenebutik bemutatja című műsor áll, mely 2020. január 11-én este 7 órakor volt látható, 62 ezres nézettséggel. A harmadik helyet elfoglaló, 2021. január 2-án este 8 órakor sugárzott Zámbó Jimmy emlékműsort (Zámbó Jimmyre emlékezünk…) pedig ugyancsak 62 ezren látták a teljes lakosságon belül.

2022 eddig eltelt időszakában a legnézetteb műsor a február 6-án fél 5-től műsorra tűzött Zenebutik gála volt, melyet 39 ezren láttak, míg a második helyezett Necsi-necsi… című műsor szintén 30 ezer fő feletti nézettséget hozott a csatornának a teljes lakosságon belül.

A jövőben hasonlóan színes zenei műsorkínálattal találkozhatnak a Zenebutik csatorna nézői. Indul Kothenc Lali műsora: a Zenészek közt, de új évaddal jelentkezik Fásy Ádám, Jolly, Márió, a harmonikás, és a mulatós előadók sem maradnak ki, hiszen Matyi és a Hegedűs szintén folytatja a Necsi Necsi című műsorát. A nosztalgiát kedvelők operett-összeállítást, valamint retró műsorokat is találhatnak a Zenebutik csatorna kínálatában.

Néhány műsorcím, ami a közeljövőben fut a Zenebutikon: Bakelit fesztivál VI., Szabolcsi Mulatós Attival és Kokassal, Lokoléo party, Mulat az ország, Kedvenceink kedvencei, Wellness Buli Hétvége, Boldog órák, Sztereó láz, Szatmári vigadó, Flört Mónikával.

Live+AsLive adatok
Vizsgált időszakok: 2016.08.15. – 2022.08.11. és 2022.01.01. – 2022.08.11.
Forrás: TV2 Kutatás/Nielsen Közönségmérés

 

Mokka – Fásy Ádám így emlékszik vissza a csatorna indulására

 

SOCIAL MEDIA