Harmadik éve nyereséges a Hollóházi Porcelángyár

Hírek

A cég az elmúlt évet 553 millió forint árbevétel mellett 35 millió forint üzemi eredménnyel zárta; különösen jól teljesít a bérmunka.

Pálfi József ügyvezető igazgató közlése szerint az eredmény, amely csaknem kétszerese a 2012-esnek, meghaladta a várakozásaikat. Ez elsősorban a német Kahla porcelángyár jelentős mennyiségű megrendelésének köszönhető, amely a 2014-es év első felében már 75 millió forintos megbízást adott a hollóházi gyárnak, ez a megrendelés a tervek szerint az év végére elérheti a 300 millió forintot.
Az ügyvezető azt is elmondta: a megnövekedett feladat meghaladja a gyár jelenlegi kapacitását, ezért egy új, több mint 100 millió forintba kerülő porcelánégető kemencét vásárolnak. A fejlesztésnek köszönhetően 20-25 új munkahely is létrejön.
A gyárnak jelenleg 115 állandó alkalmazottja van, ezen kívül mintegy tucatnyian dolgoznak megbízási szerződéssel.
Pálfi József közölte azt is, hogy a Hollóházi Porcelángyár eredményességéhez nagyban hozzájárultak azok az új termékek, amelyek gyártását az elmúlt esztendőkben indítottak el.
Ezek között megemlítette a pálinkás butéliák iránt megnövekedett igényt, egyre több szeszfőzde és magántermelő ugyanis a hollóházi üzemmel készíttet palackot termékeinek. A butéliák gyártásából származó összeg ma már a cég árbevételének 10 százalékát teszi ki.

(Forrás: MTI)

 

SOCIAL MEDIA