Globális innovációs központot nyitott Üllőn a Lenovo

Hírek Kiemelt

A vállalat új, üllői innovációs központja a legújabb technológiák alkalmazásával biztosítja, hogy a telepített Lenovo megoldások sikeresen teljesítenek majd a tervezett munkaterhelés során.

 

„A Lenovot az ügyfelei iránti elkötelezettség vezérli. Az új innovációs központ az infrastrukturális megoldások közös kialakítását segíti, amelynek köszönhetően ügyfeleink a legújabb technológiával tesztelhetik a munkaterhelést, ezzel biztosítva, hogy választott megoldásuk pontosan az igényelt konfigurációval rendelkezzenek”- mondta Per Overgaard, az Infrastructure Solutions Group EMEA műszaki igazgatója.

A Lenovo innovációs központok világszerte lehetővé teszik ügyfeleik számára, hogy valós időben, még a vásárlás előtt kipróbálhassák az új adatközponti megoldásokat. Az új létesítményben a hazai ügyfelek a partnerekkel, köztük az Intellel, az AMD-vel és az NVIDIA-val közösen kialakított megoldásokat is tesztelhetik.

A koncepcióteszteléshez a virtuális és személyes hozzáférésnek köszönhetően az ügyfelek teljes átláthatósággal tesztelhetik a munkaterhelést adatközponti környezetben, így ki tudják választani a legjobb eredményeket adó konfigurációt.

Az innovációs központban tesztelt és Üllőről szállított adatközponti infrastruktúra biztonságos és stabil ellátási láncból származik, és hozzájárul az európai gazdasághoz.

 

Fenntarthatóság

A vásárlások során egyre több ügyfél számára meghatározó szempont a fenntarthatóság, a Lenovo pedig elkötelezett amellett, hogy a 2049/50-es pénzügyi évre elérje a nettó nulla üvegházhatású gáz-kibocsátást, a gyártási létesítményeinkben végzett összes műveletet érintően.

A régióban történő gyártással az ügyfelek csökkenthetik a távolsági szállítási díjaikat és a várakozási időt, a rövidebb távolságok miatt pedig CO2-kibocsátásukat.

Az európai gyártóüzemet az alapoktól kezdve a fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve építették, és megnyitása óta növelték az épület fűtésszigetelését, befejezték a világításérzékelő rendszerek telepítését, valamint optimalizálták a légkompresszorok hulladékhő-hasznosítását. A napelemek telepítésének második fázisa jelenleg is zajlik, hogy a jövőben a környezetre gyakorolt kisebb terheléssel végezzenek még több műveletet.

Az innovációs központban a koncepciókat tesztelő ügyfelek az újonnan bemutatott ESG-vezérlőpulton követhetik nyomon a valós idejű energia- és vízfogyasztási adatokat az egész létesítményben – írják.

Zólyomi Szabolcs, a Lenovo gyári telephelyvezetője így nyilatkozott: „Megnyitásunk óta több mint 200 meglévő és leendő ügyfelünk látogatta meg üllői létesítményeinket. Az Innovációs Központ megnyitásával arra számítunk, hogy még több ügyfelet üdvözölhetünk a tesztelési fázistól a gyártási folyamatig. Ügyfeleinkkel szoros kapcsolatot ápolunk: tudjuk, hogy érdekli őket, hogyan készül és honnan származik az infrastruktúrájuk, vagy éppen, hogy milyen hatással van minden egyes teszt, vásárlás és szállítás a környezetre. Célunk, hogy még szorosabb együttműködést biztosítsunk, lehetővé tegyük ügyfeleink számára az átláthatóságot és a folyamatok megértését. Folyamatos fenntarthatósági törekvéseink előnyeit most már a helyszínen is bemutathatjuk ügyfeleinknek.”

 

SOCIAL MEDIA