Független lengyel médiavállalat részvényese lett a Central Csoport

Hírek Kiemelt

A Central Csoport kisebbségi részvényesként 13,43%-os részesedést szerzett Lengyerország egyik vezető kiadójában, ami 20,38%-os szavazati jogot biztosít a Centralnak.  A Pluralis képviselői stratégiai partnerként üdvözlik a Centralt és meg vannak győződve arról, hogy a magyar médiavállalat részvétele hozzájárul a Gremi Media S.A. hosszú távú növekedéséhez, kiemelkedő médiapiaci szakértelmével pedig új lehetőségeket és szinergiákat fog teremteni a jövőben.

 

A Pluralis B.V.-t neves európai médiavállalatok, demokráciát támogató alapítványok és befektetők hozták létre. Közös céljuk olyan hírszolgáltató vállalatokba befektetni, amelyek független, minőségi tartalmat nyújtanak olyan európai országokban, ahol a média pluralitása veszélyben van.

A Gremi Media S.A. a Rzeczpospolita üzleti napilap, a Parkiet havilap, valamint számos hír- és sportoldal kiadója.

„Örömmel köszöntjük a Central Csoportot körünkben, mint társbefektetőt. A Gremi már most is Lengyelország egyik vezető médiavállalata, a Central részesedésének megnövekedése pedig tovább erősíti a cég pozícióját. A Pluralis és a Central Csoport nagyszerűen egészítik ki egymást a médiamenedzsment és -stratégia terén szerzett szakértelmükkel, így közösen tudják segíteni a Gremi folyamatos növekedését, különösen a digitális fejlesztések és az életmódtartalmak terén” – mondta Thomas Leysen, a Mediahuis elnöke és a Pluralis felügyelőbizottságának elnöke.

„Büszkék vagyunk, hogy a Gremi Media befektetői lehetünk, hiszen ez Lengyelország egyik legkiválóbb hírszolgáltatója, amely elkötelezett a független újságírás és a minőségi tartalomgyártás mellett. Küldetésünknek tekintjük, hogy támogassuk a független, hiteles médiát a V4-orszgokban, valamint a minőség erős bástyájaként jelenjünk meg partnereink és olvasóink szemében. A lengyel befektetést követően immár az összes V4-országban jelen vagyunk és aktívan veszünk részt a kiadásban. A részvényvásárlás is bizonyítja elkötelezettségünket a régió legnagyobb piaca, Lengyelország mellett. Várjuk a stratégiai együttműködés megkezdését, és örömmel segítjük a Gremi fejlődésének következő szakaszát, a termékkínálatának bővítését az életmódtartalmakra összpontosítva, az ügyfélkör növelésével és a technológiai fejlesztésekkel” – mondta Varga Zoltán, Central Csoport többségi tulajdonosa, a Central Médiacsoport elnök-vezérigazgatója (a nyitóképen).

 

SOCIAL MEDIA