Folytatja a növekedést a LogMeIn

Hírek

A magyar-amerikai társalapítású, pár fős cégből világszinten is úttörő szereplővé váló LogMeIn nem lassít korábbi években megkezdett fejlődési ütemén.

A tavalyi évet a termékinnovációk és a LastPass felvásárlás jellemezte, a vállalat így is képes volt 22 százalékkal túlszárnyalni a 2014. évi bevételt. A felhőalapú, távelérést és kommunikációt segítő szoftverekkel foglalkozó cég március 31-én zárta le 2016. első pénzügyi negyedévét és hozta nyilvánosságra a tavalyi növekedést is meghaladó számait.

A new yorki tőzsdén is jegyzett LogMeIn teljes árbevétele az idei év első három hónapját tekintve közel 80 millió dollár volt, ami az egy évvel ezelőtti azonos időszakhoz képest 30 százalékos növekedést jelent. „Remek negyedéven vagyunk túl, nagyon erősen kezdtük az idei évet” – jegyezte meg Bill Wagner, a cég nemrég kinevezett ügyvezető igazgatója (a képen). „A jogosultságkezelési üzletágunk és felhőalapú szolgáltatásaink évről évre kétszámjegyű növekedést érnek el, a stratégiailag fontos termékeink fejlődése rendre megelőzi az iparágban tapasztalható átlagteljesítményt” – tette hozzá a cégvezető.

A korábbi eredmények mellett a vállalat nyilvánosságra hozta az idei év második negyedévére és egészére vonatkozó várakozásait is. A következő negyedévre a mostanit meghaladó, 81 millió amerikai dollár fölötti árbevételre számítanak. Az előzetes számítások szerint a 2016-os, egész évre vizsgált eredmények a tavalyihoz hasonló, 22 százalék körüli növekedést vetítenek előre.

SOCIAL MEDIA