Fenntartható ruhakollekciót mutatott be az LG és a Net-a-Porter

Hírek Kiemelt

Az LG Electronics (LG) összefogott a Net-a-Porter nemzetközi online luxusáruházzal, hogy egy limitált kiadású, kiváló minőségű, környezetbarát, természetes anyagokból készült ruhakollekciót alkossanak, amelyet úgy terveztek meg, hogy évekig hordható legyen. Az LG által bemutatott és kizárólag a Net-a-Porter-nél kapható kapszulakollekció a NET SUSTAIN platform részét képezi, amelynek célja, hogy segítse a vásárlókat egy fenntarthatóbb életmód kialakításában és hozzájáruljon a divatiparra jellemző pazarlás globális problémájának csökkentéséhez, amelynek volumene a Világgazdasági Fórum becslései szerint világszerte eléri az évi 400 milliárd dollárt.1

 

A kezdeményezés az LG #CareForWhatYouWear (Törődj azzal, hogy mit viselsz) kampányának része, amely a vállalat hosszú távú, a globális szén-dioxid-lábnyom csökkentését célzó projektje. Az LG nemzetközi kampánya arra hívja fel a vásárlók figyelmét, hogy miként csökkenthetik a ruházati hulladék mennyiségét azáltal, hogy a megfelelő mosás révén minimalizálják a textíliák károsodását2. A kampány emellett kihangsúlyozza a tartós, környezetbarát ruhák vásárlásának és az elhasználódott ruhák újrafeldolgozásának környezeti előnyeit és annak fontosságát, hogy a már nem hordott ruhaneműinket olyanoknak adjuk tovább, akik valóban viselni fogják őket. Ennek érdekében az LG és a Net-a-Porter három, a divat fenntarthatósága iránt elkötelezett márkával — Mara Hoffman, Le Kasha és Bondi Born — lépett partnerségre, hogy olyan kollekciót alkosson, amely 100 százalékban tartós, gépben mosható, vegytisztítás nélkül is könnyen kezelhető anyagokból áll.

Az LG Zero Carbon néven tavaly jelentette be intenzív kibocsátás-mérséklési programját, amellyel kötelezettséget vállalt arra, hogy 2030-ra nullára csökkenti a globális tevékenységéből adódó nettó szén-dioxid-emissziót. A világ egyik legismertebb ruhaápolási megoldásokat gyártó márkájaként az LG kellő tudással és tapasztalattal rendelkezik a hatékony mosás és  textilápolás terén. Az LG három ruhaápoló eszközével — a mesterséges intelligenciát alkalmazó AI DD™ mosógéppel, a DUAL Inverter hőszivattyús szárítógéppel és a Stylerrel — a vásárlók megnövelhetik kedvenc ruháik élettartamát, miközben az energiahatékonyság révén minimalizálhatják a gépek használatából fakadó környezetre gyakorolt hatást.3

A ruhaápolási megoldások globális piacvezető szereplőjeként úgy érezzük, felelősséggel tartozunk a környezeti fenntarthatóságért tevékenységünket pedig egyértelműen hitelesíti a Net-a-Porter-rel történő együttműködésünk — mondta Dan Song, az LG háztartási gép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. – Az LG innovatív termékei és kezdeményezései jól szemléltetik elkötelezettségünket az iránt, hogy a világot egy jobb hellyé tegyük, és az élet ne csak napjainkban, de sok év múlva is minőségi lehessen.”

 

1 https://www.weforum.org/agenda/2019/01/by-the-numbers-the-economic-social-and-environmental-impacts-of-fast-fashion

 2 A szövetkárosodás 18 százalékkal csökkent az LG F4V9RWP2W AI DD™ mosógép használatával a hagyományos LG FC1450S2W modellhez képest az Intertek tesztje alapján, amely a pamutprogram teljesítményét 2kg-nyi fehérnemű-töltettel vizsgálta. Az eredmények a töltet összetételétől és a környezeti tényezőktől függően eltérőek lehetnek.

  3 Az Intertek IEC 60456 5.0 verziójú tesztje alapján, amely a mosógép TurboWash39 mosóprogramját 5kg IEC töltettel vizsgálta a hagyományos (F4V9RWP2W és FC1450S2W modellek tesztelése során felmért) pamutprogram energiahatékonyságához képest. Az eredmények a töltet összetételétől és a környezeti tényezőktől függően eltérőek lehetnek. A szárítógépet az A+++ és D energiaosztályok között tesztelték az IEC szabványoknak megfelelően, pamut és energiatakarékos programokon. Az LG DUAL Inverter hőszivattyús szárítógépei A+++ osztályú energiahatékonyságot kínálnak. Az eredmények a régión belül modellenként eltérőek lehetnek. Az Intertek tesztje alapján a Styler a száraz tisztítás során képződő perklór-etilén 92 százalékát eltávolítja a fertőtlenítő program normál üzemmódjában.

 

 

SOCIAL MEDIA