Év végével távozik az Autónavigátor.hu főszerkesztője

Karrier Kiemelt

Katona Mátyás, az Autónavigátor.hu főszerkesztője és a Használtautó.hu autópiaci szakértője további szakmai megújulás reményében úgy döntött, hogy nem az Adevinta Hungary kötelékében folytatja karrierjét. Pozícióját 2022 végéig tölti be, utódjáról a későbbiekben döntenek.  

 

Katona Mátyás a szerkesztőségnél töltött 12 évéről elmondta: „2010 decemberében, az Autónavigátor.hu újságírójaként csatlakoztam a céghez, 2011 májusától pedig már főszerkesztőként vezettem a csapatot. A kezdetektől fogva az volt a célunk, hogy a Használtautó.hu látogatóit hasznos és érdekes autós tartalmakkal fogadjuk. Büszke vagyok arra, hogy havi 500 ezer feletti látogatószámot, gyakorta pedig 2 millió feletti oldalletöltést tudtunk elérni. 2012-től partnereinkkel a magyar piacon egyedülálló, saját készítésű gumitesztekkel és az ORFK OBB-vel közös kampányokkal is segítettük a hazai közlekedésbiztonság fejlesztését. Az is a temérdek meghatározó élmény egyike volt, amikor 2011-ben, első hazai tesztelőként autóztam Budapestről Balatonig egy villanyautóval, majd 2017-ben az E-Tour Europe villanyautós versenyen 10 nap alatt több mint 6 ezer kilométert tettem meg szerte Európában. Persze temérdek hibrid, benzines és dízelautó tesztje is felejthetetlen tapasztalatként él bennem a mai napig. A megújulás azonban szükséges, így most én is emellett döntöttem: 12 év és több mint 8 ezer cikk után elhagyom az Autónavigátor, és így az Adevinta Hungary csapatát.

A legfontosabb mérföldkövek Katona Mátyás adevintás karrierjében:

  • az Autónavigátor.hu szerkesztői csapatának felépítése és irányítása, a tartalmi oldal pozicionálása, a portál napi menedzselése és folyamatos tartalmi fejlesztése;
  • az Autónavigátor.hu nyomtatott magazin indítása, majd szerkesztése 3 éven keresztül;
  • a legnagyobb, országos szinten egyedülálló nyári- és téligumi-tesztek megszervezése és lebonyolítása;
  • a Használtautó.hu autópiaci szakértőjeként csak az elmúlt 5 évben megközelítőleg 1500 db sajtómegjelenésben/interjúban történő megszólalás;
  • a jövőre 3 éves Használtautó.hu Év Legkeresettebb Modellje díj megalapítása;
  • 2019-es indulása óta az Év Magyar Autója díj zsűritagja.

Mátyás személyében nemcsak egy kiváló szakembertől, hanem csapatunk egyik legoszloposabb tagjától is búcsúznunk kell. 12 év alatt a hazai autós újságírás megkerülhetetlen szaktekintélyévé vált, mi pedig mindig is hálásak voltunk neki örökös professzionalizmusáért és fáradhatatlan szervezőkészségéért. Sok sikert kívánunk neki a jövőben, szívből reméljük, hogy inspiráló, izgalmas kihívásokra talál majd!” – mondta Takács Borbála, az Adevinta Hungary marketingigazgatója.

 

SOCIAL MEDIA