Európa közelebb jött – busszal

Hírek

Április 26-tól újabb csatlakozásokat kínál a FlixBus a környező nagyvárosok irányába – komoly járatsűrítés után nyártól naponta 28 járat indul Bécsbe.

A nyári utazási főszezonra készülve jelentősen megnöveli kapacitását Bécs és Zágráb irányába a FlixBus április 26-tól. Az osztrák fővárosba a jelenlegi átlagosan 15 helyett több mint 20 zöld busz megy majd Budapestről, június közepétől pedig akár napi 28 indulási lehetőségből választhatnak a két főváros között utazók.

„A tavalyi évben megkétszereztük az utasforgalmunkat Magyarországon, a Budapest-Bécs csatlakozás jelenleg az európai FlixBus hálózat 10 legforgalmasabb összeköttetése között van az utasszámok alapján. A szolgáltatás fejlesztésével, a rugalmas indulási lehetőségekkel idén szeretnénk még népszerűbbé tenni a környezetbarát buszos utazást Magyarországon.” – mondta el Arany László, regionális ügyvezető igazgató.

A bővítésnek köszönhetően a bécsi reptérrel is sűrűsödik az összeköttetés, április végétől a forgalmasabb napokon 15 busz a schwechati termináloknál is megáll majd.

A Zágrábba a leggyorsabb tömegközlekedési lehetőséget biztosító FlixBus a horvát főváros felé is kétszeresére növeli a buszok számát, a hónap végétől akár napi 6 alkalommal is igénybe vehetik az utazók a szolgáltatást. Emellett Ljubljanába, Grácba és Krakkóba is egyel több busz indul majd naponta.

A FlixBus és a Google Asszisztens még egyszerűbbé teszi az utazást

A felhasználóbarát digitális megoldások biztosítása a FlixBus üzleti modelljének szerves részét képezi az öt évvel ezelőtti alapítás óta. A menetrend 2017-ben elérhetővé vált Google Maps-ben, az idei év áprilisában pedig a FlixBus az első buszos szolgáltatóként a Google Asszisztens rendszerébe is integrálta foglalási rendszerét. Az utasok gyors és könnyű hozzáférést kapnak a csatlakozásokhoz, menetrendekhez, aktuális árakhoz egy egyszerű kérdés feltevésével. Amikor a megfelelő utazást megtalálták, hangvezérléssel foglalhatják le jegyeiket. A FlixBus funkció először angol, német és francia nyelvterületen lesz elérhető közel 800, a FlixBus szolgáltatásához kapcsolódó minta kifejezéssel. A jegyek továbbra is elérhetők online a www.FlixBus.hu oldalon és az ingyenes magyar nyelvű mobilalkalmazásban, illetve több mint 250 magyarországi értékesítő partnernél.

SOCIAL MEDIA