Erre vártak a gasztrorajongók: meleglevegős sous vide funkcióval egészül ki az LG InstaView portfóliója

Hírek Kiemelt

Az LG Electronics (LG) a 2021-es CES kiállításon mutatja be új, meleglevegős sous vide (avagy szuvid) funkcióval kiegészített InstaView® termékkínálatát, amely megváltoztatja az otthoni ételkészítés ma ismert menetét. A teljeskörű sütési megoldás tartalmazza az LG forrólevegős Air Fry sütési technológiáját, az InstaView sütőajtót, illetve olyan okos funkciók egész sorát, melyekkel az otthoni sütés-főzés egészségesebbé és kényelmesebbé válik.

Az innovatív, meleglevegős sous vide funkciónak köszönhetően ezek a stílusos konyhai berendezések minden alkalommal tökéletesen készítik el az ételeket, így azok úgy néznek ki és olyan ízűek, mintha egy profi séf alkotta volna meg őket. Az alacsony hőmérséklet és a légáramlás precíz szabályozása, valamint a vákuumcsomagolás révén az ételek maximálisan megtartják ízüket és aromáikat, így a fogások által nyújtott gasztronómiai élmény új szintre emelkedhet. Az LG meleg levegős sous vide megoldása — a megszokott szuvidálási metódussal szemben — vízfürdő alkalmazása nélkül képes folyamatosan fenntartani bármilyen, 38 és 96 Celsius fok közötti hőmérsékletet akár 48 órán át. Ennek eredményeként a fogások még konzisztensebbek lesznek, elkészítésük pedig kevesebb helyet igényel a konyhában.

Az LG InstaView technológiájának lényege, hogy a sütő belső világítása automatikusan felkapcsolódik, ha üvegajtajára kettőt koppintunk, így a sütés folyamata könnyen szemrevételezhető. Az EasyClean funkció révén könnyedén és kényelmesen, vegyszerek használata nélkül tartható tisztán a sütő és a főzőlap*, pusztán a tiszta víz erejével, mindössze 10 perces tisztítási idővel. A portfólió megkapta az LG ProBake konvekciós technológiát is, amely előmelegítés nélkül tesz lehetővé gyors és alapos sütést, miközben a forrólevegős Air Fry sütés az olajban sütéshez képest lényegesen kevesebb zsiradék felhasználásával is ízletes sült ételek elkészítését teszi lehetővé.

A még nagyobb felhasználói kényelmet szolgálja továbbá az is, hogy az LG termékek a Google Assistant és Amazon Alexa hangalapú asszisztensekkel felszerelt okoshangszórókon keresztül, a ThinQ™ alkalmazásban vezérelhetők és felügyelhetők. Ez nem minden, hiszen az LG olyan partnerei, mint a SideChef, az Innit, a Drop és a Tovala alkalmazásaiban megtalálható több száz könnyen elkészíthető recept mindig hasznos inspirációt kínál. Miután a felhasználó kiválasztott egy receptet, az alkalmazások elküldik a főzési instrukciókat a sütőnek, amely ezek nyomán beállítja a megfelelő főzési módot és hőmérsékletet. A Drop alkalmazással és egy okos Thermomix eszközzel a házi pizza elkészítése gyerekjáték, hiszen a mixer beállításait a ThinQ vezérli, az LG InstaView sütők pedig az automatikus előmelegítésért felelősek, így amint rákerülnek a kinyújtott tésztára a feltétek, már mehet is a sütőbe. A Nestlé, a Kraft Heinz és más ismert márkák fagyasztott készételeinek felmelegítése pedig nem is lehetne egyszerűbb, hiszen csak arra van szükség, hogy a Scan to Cook funkcióval beszkenneljük a termék vonalkódját.

Az új termékkínálat az LG mesterséges intelligencia alapú terméktámogatási megoldásával, a Proactive Customer Care-rel érkezik. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók csupán az okostelefonjuk és a ThinQ alkalmazás segítségével hosszú éveken át megőrizhetik a kompatibilis LG berendezések optimális teljesítményét és hatékonyságát.

A 2021-es LG InstaView termékcsalád a leginnovatívabb sütés-főzési technológiáinkat egyesíti, melyek bemutatását izgatottan várjuk a januári CES kiállításon — mondta Lyu Jae-cheol, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. – Biztosak vagyunk abban, hogy a vízfürdős megoldáshoz képest a felhasználók könnyebbnek és kényelmesebbnek tartják majd a meleglevegős szuvidálást, de az igazi különbség abban lesz majd, hogy az így készült étel mennyivel finomabb.”

A termékek funkciói és elérhetősége régiónként eltérhet. A meleglevegős sous vide megoldást alkalmazó, 2021-es LG InstaView termékkínálatot az LG virtuális kiállítóterében, a január 11-én kezdődő CES kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők.

SOCIAL MEDIA