Elon Musk immár gazdagabb, mint Jeff Bezos

Hírek Kiemelt

Helycsere történt a világ szupergazdagjainak listáján. Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosa kénytelen volt átengedni az első helyet a megállíthatatlan Elon Musknak. 

 

Mint azt az innovatív autógyártó vasárnapi közleménye hírül adta, a Tesla előző évinél harmadával több, közel félmillió autót értékesített tavaly. A cég honlapján publikált közlemény szerint 2020-ban 509,7 ezer autót gyártott és az előző évinél 36 százalékkal több, 499,5 ezer autót adott el. Ebből a negyedik negyedévben 180,6 ezret, de már a harmadik negyedévi 139,3 ezres értékesítés is rekord volt a Tesla történetében. Elon Musk, a Tesla alapító-vezérigazgatója 500 ezres értékesítési célt tűzött ki 2020-ra. A cél elérése érdekében az év utolsó három napján a Tesla ingyen kínálta a 10 ezer dolláros „önvezető” járműelektronikai csomagot. (Az „önvezető” csomag használatához valójában a sofőr felügyelete szükséges, mert jogilag ő felel a jármű működéséért.)

A cég részvénye tavaly 700 százalékkal emelkedett és 705,67 dolláron zárt december 31-én. A Tesla piaci tőkeértéke megközelíti a 670 milliárd dollárt. Ebből 185 milliárd van Musk kezében, így megelőzte a 184 milliárdos vagyonnal rendelkező Amazon-vezér Jeff Bezost.

 

Forrás: MTI, CNBC

SOCIAL MEDIA