Elmarad a Golden Drum 2020 fesztivál

Hírek Kiemelt

Elmarad idén a Golden Drum Fesztivál, amely tavaly még közel 1000 látogatót vonzott Portorož városába. A következő fesztiválra 2021 októberében kerül sor.

 

A szervezők tájékoztatása szerint a szlovén kormány még nem biztos abban, hogy októberre engedélyezni fogják a tömegrendezvényeket, és ami ennél is fontosabb, nem akarják kockáztatni a partnerek, a látogatók biztonságát.

A fesztivál indulása óta egyszer sem fordult elő, hogy kihagytak volna egy évet. Az elmúlt több mint negyedszázad mintegy 32 000 szakember fordult meg a rendezvényen több mint 40 országból. A reklámversenyre több mint 44 000 nevezést nyújtottak be.

Polona Simšič, a fesztivál vezérigazgatója úgy fogalmazott, sokáig abban reménykedtek, idén októberben megrendezhetik a fesztivált, de mára egyértelművé vált, hogy erre nem maradt esély. Egy darabig úgy tervezték, hogy megtartják az idei eseményt online formában, ám végül úgy döntöttek, az élő rendezvény légkörét, a személyes kapcsolatok kialakítását nem lehet pótolni a virtuális élménnyel. A Golden Drum következő kiadása tehát 2021. október 13-15. között kerül sorra, a reklámversenyre az utolsó két év munkáit várják majd.

A szervezők közleménye szlovén nyelvű üdvözlettel zárul: „Ostanite zdravi in ​​kmalu na snidenje!” (Jó egészséget kívánunk, hamarosan találkozunk!)

Nyitó képünk a tavalyi díjkiosztón készült. 

SOCIAL MEDIA