Elindult a civilek érvénytelen népszavazásra buzdító kampánya

Hírek Kiemelt

Hétfő délután megtartották az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság, illetve más civil szervezetek közös országos kampányának nyitóeseményét. A következő egy hónapban azért fognak dolgozni, hogy az április 3-i homofób és transzfób propaganda-népszavazás érvénytelen legyen – írják.

 

Azt gondoljuk, hogy nem csak az országgyűlési választásokon, hanem a népszavazáson is mindenképpen részt kell venni, és a legegyértelműbb és legbiztonságosabb módon a mind a négy álkérdésre adott érvénytelen szavazattal kell kifejeznünk, hogy nem kérünk a kormány kirekesztő álkérdéseiből. A népszavazás valójában ugyanis nem véd meg senkit, hanem még nagyobb
veszélybe sodorja a Magyarországon élő LMBTQI embereket – olvasható a közleményben. Hozzáteszik: az elmúlt napok háborús eseményei világossá tették azt, hogy az emberi szabadság és biztonság törékenyebb, mint hinnénk. Kiemelten fontos ebben a helyzetben minden lépést megtennünk azért, hogy egy igazságosabb és békésebb társadalomban élhessünk, és nemet
mondjunk a gyűlöletre épülő politikára. A homofób és transzfób propagandatörvény eltörlésének első lépése, ha érvénytelen lesz a népszavazás.

A kampány első szakaszában arra kérik az embereket, hogy látogassanak el a kampány weboldalára, és fogadják meg, ők is érvénytelenül fognak szavazni április 3-án.

 

Fotó: James A. Molnar/unsplash.com

 

SOCIAL MEDIA