Élelmiszerbank gyűjtés: az adományok felét az ALDI vásárlói adták

Hírek

Az ALDI Magyarország folyamatosan támogatja a karitatív szervezetek társadalmilag kiemelten fontos munkáját. Az áruházlánc 2016 óta működik együtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel. Az együttműködés során nemcsak a kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek jutnak el a rászorulókhoz nap mint nap az Egyesület révén, hanem az áruházlánc évek óta igen aktívan részt vesz az Élelmiszerbank Egyesület adománygyűjtéseiben is.

 

Ennek megfelelően a vállalat a múlt hétvégén, május 10-én és 11-én zajló országos tartósélelmiszer-gyűjtés során – a többi kiskereskedelmi lánchoz hasonlóan – az egyesülettel közösen gyűjtötte 98 üzletében az adományokat. A két napos akcióban 1176 önkéntes vett részt. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület visszajelzése alapján az diszkontlánc és az egyesület újfent nagyon sikeres közös kampányt zárt, hiszen az adományok több mint fele, összesen 69 572 kg az ALDI vásárlóinak köszönhető. Ezzel a kiskereskedelmi láncok közül a legnagyobb mennyiség ismét a résztvevő 98 ALDI-üzletből származik.

A vásárlók ezúttal lisztből, tésztából és rizsből adományoztak a legtöbbet, valamint konzervekből és különféle tésztaszószokból került nagyobb mennyiség az adományokat gyűjtő kosarakba. Ezen kívül a felajánlások között mintegy 4,5 tonnányi édesség és bébiétel is található, ami biztosan nagy könnyebbséget jelent majd a gyerekes családok számára, főleg a gyereknap közeledtével. A felajánlások révén 15 564 kg liszt, 9183 kg rizs, 6770 kg konzerv, 6848 kg cukor, 11 518 kg tészta, 11 206 liter tej, 4008 liter étolaj, 3463 kg édesség és 1012 kg bébiétel gyűlt össze.
Az 53 millió forint értékű termékből 13 914 élelmiszercsomagot készítenek a Magyar Élelmiszerbank önkéntesei, továbbá ők juttatják célba az adományokat a szociálisan rászorulók számára, azaz a gyermekotthonok lakói, az idősgondozásban élő emberek, a nagycsaládosok és a családsegítő szolgálatok ellátottjai számára, valamint az adományokból hajléktalanok és fogyatékkal élő emberek is részesülnek majd.

A vásárlók a fővároson és Pest vármegyén kívül a Veszprém vármegyében résztvevő 7 ALDI-üzletben biztosították a legnagyobb mennyiségű adományt, összesen 5504 kg-ot, a második legtöbb felajánlás – 3809 kg – Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye 5 áruházából érkezett, míg Győr-Moson-Sopron vármegye szintén 5 ALDI üzletében 3426 kg élelmiszer gyűlt össze – írják.

 

Fotó: Magyar Élelmiszerbank Egyesület

 

SOCIAL MEDIA