„Egy ideális világban persze nem csak ilyenkor jótékonykodunk”

Hírek

Ezt mondja Farkasházi Réka színésznő, aki a tavalyi évhez hasonlóan, idén is segít hírét vinni egy kezdeményezésnek, amellyel az eMAG vásárlói egész évben támogathatják a Mosoly Alapítvány munkáját.

 

A Mosoly Alapítvány hosszan tartó betegségben szenvedő gyerekek gyógyulását segíti ingyenes mese- és művészetterápiáival. A Mosoly-terápiák célja, hogy a gyerekek képesek legyenek feldolgozni a betegségük okozta traumát, készek legyenek a kórházi kezelések befogadására, lélekben megerősödve, feszültségmentesen vágjanak neki a testi gyógyulás folyamatának. Az egyszeri és rendszeres adományok teszik lehetővé, hogy a mese-, és művészetterápiás kezeléseket az Alapítvány stabil körülmények között, ingyenesen tudja biztosítani a rászoruló gyerekeknek.

„Elengedhetetlennek tartom, hogy a nagy cégek társadalmilag fontos ügyek mellé álljanak, a Mosoly Alapítvány tevékenysége pedig régóta szívügyem” – mondja Várkonyi Balázs, az eMAG igazgatótanácsának elnöke. „2020 januárjában teremtettük meg az eMAG vásárlói számára azt a lehetőséget, hogy egy egyszerű online vásárlással lehetőségeikhez képest támogassák az alapítványt. Ennél egyszerűbb módja nincs is a segítségnek, hiszen vásárlóink a kosárérték felfelé kerekítésével vagy egy előre meghatározott összegű támogatói jegy kosárba helyezésével járulhatnak hozzá az alapítvány működéséhez. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a legkisebb összeg is segítség: egy vásárlónk átlagosan 500-700 forintos összeget ad, az idei évben pedig több mint 23 ezer vásárlónk adományozott az eMAG oldalán keresztül.”

A Mosoly Alapítvány számára ez a segítség komoly stabilitást jelent a működésben, amely lehetővé teszi a folyamatos bővülést és fejlesztést is.

„Együttműködésünk éppen a pandémia kezdetéhez köthető, így különösen nagy dolog, hogy a szakmai munkánk e kooperáció által ilyen jelentős támogatást tudott kapni” – mondja Adorján Katalin, a Mosoly Alapítvány vezetője. „Bár a járványt magunk mögött tudjuk, az újabb érkező kihívások és nehézségek mellett szerencsére most is egy biztos pont az eMAG-vásárlók segítsége, mely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az évente közel 800 mese-, és művészetterápiás kezelést az Alapítvány stabil körülmények között, ingyenesen tudja biztosítani a rászoruló gyerekeknek. Nem utolsósorban pedig arra is lehetőséget ad, hogy tevékenységünket a korábbinál szélesebb körben ismertethessük meg az emberekkel.”

Év végén a Mosoly Alapítvány immár hagyományosan szeretné megköszönni a támogatók önzetlen segítségét. A tavalyi évhez hasonlóan ismét Farkasházi Rékát kérték fel, hogy ajándékozza meg a webáruház látogatóit.

„Örömmel hoztam el egy igazán szép mesét a nemrég megjelent Társasjáték című mesekönyvemből, ezt még sehol nem olvastam fel korábban” – meséli Farkasházi Réka. – „A béke körbeér – ez a címe a mesének, mely a szeretetről és a karácsonyról közhelyek nélkül, a szív hangjait megszólaltatva mesél. A karácsonyi koncertjeinken pedig – és ez idén sem lesz másképpen – az egyik legmeghatóbb pillanat, amikor az Angyalok című dalt énekelem. Mivel itt tényleg nagyon sok földreszállt angyalról van szó, akár az alapítvány munkatársaira, akár az eMAG vásárlóira gondolok, akik támogatják a Mosoly munkáját, azt hiszem, keresve sem találhattunk volna jobban ideillő gondolatokat.”

A megható mesét és a gyönyörű karácsonyi dalt Réka előadásában a Mosoly Alapítvány és az eMAG Magyarország köszönetként és ünnepi üdvözletként nyújtja át a vásárlóknak.

 

SOCIAL MEDIA