Effie 2020 – rendkívüli kedvezményekkel, újdonságokkal

Hírek Kiemelt

Az előző év leghatékonyabb, leginnovatívabb aktivitásait létrehozó megbízókat, ügynökségeket idén is elismeri az Effie Awards Hungary, az iparág kimagasló szakmai teljesítményeinek bemutatása és díjazása 2020-ban sem marad el, csatlakozva ezzel az Effie-országok 90%-hoz. Magyarországon az Effie-t két szakmai szervezet, az IAA és a MAKSZ jegyzi.

 

A teljesítmény globális szimbólumaként számon tartott Effie a marketingkommunikáció legfőbb célját, a hatékonyságot, üzleti eredményességet díjazza. A 19. hazai Effie-re ezúttal 2019. január 1 – 2019. december 31. közötti, Magyarországon megvalósult bármilyen típusú, eredményes marketingkommunikációs aktivitásokkal lehet pályázni, az Effie globális standard alapján elkészített és beadott pályázati lapjával. Az értékelési rendszerben kiemelt figyelmet és súlyozást kap a mért eredmény számokkal, adatokkal történő bizonyítása. Az elmúlt évben alapított Microsoft Innovációs Különdíjat természetesen idén is kiosztják.

A kialakult helyzetben a hatékony kommunikáció, az innovatív megoldások és az edukáció jelentősége óriásit nőtt. Az Effie középpontjában pont ezek állnak, ezért is több az Effie, mint pusztán egy verseny. Az Effie megrendezése bizonyíték arra, hogy iparágunk teljesítménye milyen fontos tényező a gazdaság aktiválása/reaktiválása szempontjából. Ebben a rendhagyó évben kiemelten számítunk a Megbízói oldalra tavalyi sikeres marketingmegoldásaik benevezésével, akár az idei kedvező nevezési díj átvállalásával az ügynökségektől” – hangsúlyozta dr. Pócsik Ilona, a Reklám Világszövetség (IAA) Magyarországi Tagozatának elnöke.

Reflektálva a mostani helyzetre, a szervezők idén extra kedvezményes nevezési díjat és egyszerűsített kreatív melléklet beadási lehetőségét nyújtja a nevezni szándékozóknak. Idén workshopok helyett webinárium formájában ismerhetők meg a tavalyi nyertes pályaművek, a zsűritagok jó tanácsai és a sikeres nevezés ismérvei.

Újdonság az is, hogy a Társadalmi célú kategóriát átalakították a szervezők a nemzetközi Effie standardhez igazodva, valamint az is, hogy 2020. szeptember 18-ig regisztrálni kell a tervezett nevezéseket. A pályamunkák beadási határideje 2020. október 30. A különböző szektorok legmeghatározóbb hazai piaci szereplőiből, tapasztalt szaktekintélyeiből álló 100 fős zsűri november első felében értékeli majd a pályaműveket 2 fordulóban, a díjátadó december elején lesz.

Fontos tudni: a nevezők pályaműveiket nem csak a zsűrinek írják. A döntőbe jutott és győztes esettanulmányok – mint a hatékony marketing legjobb példái és a szakmai tudás bizonyítékai – tovább élnek az Effie tudástárában. Ösztönzést és inspirációt nyújtanak a jövő marketingszakemberei számára az elkövetkező években itthon és szerte a világon.

(Nyitóképünk a 2019. évi díjátadón készült)

SOCIAL MEDIA