Díjazták a magyar startupot a Best of Swiss Apps 2019 versenyen

Hírek

Svájc egyik legrangosabb digitális versenyén, a Best of Swiss Apps 2019-en (legjobb svájci appok), a magyar testvérpár által alapított Swiss Tomato startup bronz díjat kapott a vállalati appok kategóriájában.

A rangos díjat egy belső használatú Tripadvisor app fejlesztésével nyerték, amelyet a világ legnagyobb rendezvényszervezője, a genfi székhelyű MCI Group megrendelésére készítettek.

A Swiss Tomato genfi székhelyű céget egy testvérpár, Racskó Norbert és Dániel alapította. Dániel vezeti a magyar fejlesztő csapatot, míg bátyja, Norbert, aki 10 éve Genfben él vezeti a svájci csapatot, akik az ügyfélszerzést és kapcsolattartást viszik. A cég eredetileg saját sikeres appok fejlesztésével jött létre, ők állnak Európa egyik legnépszerűbb vitorlás alkalmazása mögött. A csapat 2018 év végén zürichi csapatot és angol céget is indított a nemzetközi terjeszkedés jegyében.

A díjnyertes MCI Share app az MCI Group 3000 alkalmazottjának segít a következő konferencia vagy céges rendezvény legjobb hotelhelyszínének a megtalálásában. Rendezvényszervezésnél teljesen más szempontok érvényesülnek, mint egy privát nyaralás hotelválasztásánál, de a funkcióiban elég hasonló a Tripadvisor apphoz, helyszín és a kollégák értékelései alapján gyorsan megtalálható az ideális szálloda. Az értékelések írását gamification segíti, minden értékeléssel pontot lehet szerezni, badge-eket gyűjteni és év végén a legaktívabbak díjajakat kapnak – mi mást, mint szállodai vouchereket.

Rcskó Norbert elmondta: „nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a legnagyobb svájci és nemzetközi márkák bíznak meg bennünk, mint például a Nestlé, Logitech, Jet Aviation vagy svájci óramárkák, mint a Frederique Constant; a világ második legnagyobb órakiállítása, a genfi International Fine Watchmaking Exhibiton (SIHH); a svájci állam vagy az ENSZ. Egy hatalmas plusz, hogy a legjobb magyar fejlesztők dolgoznak ezeken a projekten, ami egyre inkább kifejezetten előnyt jelent a svájci ügyfeleknél, akik a minőségi szoftvert és kreatív designt keresik”.

SOCIAL MEDIA