Díjat ért, hogy yachtban is erős a Lexus

Hírek

A társaság most bejelentette, hogy a jövőben nagyobb luxusjachtot is gyárt majd, miután a japán „Év Hajója” verseny zsűrije különdíjjal jutalmazta a Yokohamai Nemzetközi Hajókiállításon bemutatott, különleges Lexus Sport Yacht tanulmányt.

A cég közleménye szerint a 2017 januárjában különleges médiaesemény keretében bemutatott, egyedi Lexus Sport Yacht lenyűgözte az autós és hajós világot. A jachtot világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, a Lexus prémium márkát jegyző Toyota elnöke, Akio Toyoda és a Lexus elnöke, Yoshihiro Sawa, illetve Shikegi Tomoyama, a Toyota Marine üzletágát irányító ügyvezető alelnök mutatta be Miamiban.

A Lexus Sport Yacht tanulmányt a Lexus Design részleg dolgozta ki, hogy új területeket tárjon fel a luxus- és aktív életstílus körében. A hajót a Toyota Marine tervezte. Eddig egyetlen prototípus készült el a Wisconsin államban található Pulaski városban működő Marquis-Larson Boat Group vállalat közreműködésével.

A díjat Shikegi Tomoyama vette át a Japán Nemzetközi Hajókiállításon, s az igazgató ez alkalomból azt is elárulta, hogy a Lexusnak egy világszerte árusított, prémium kategóriás jacht gyártását tervezi.

A Lexus Sport Yacht tervezése, megépítése, tesztelése, illetve a tanulmány tavalyi bemutatása révén szerzett értékes tapasztalatok alapján úgy döntöttünk, hogy megtesszük a következő merész lépést ezen az úton, és egy nagyobb, vadonatúj, még magasabb szintű komfortot és tágasabb teret kínáló jacht megépítésében hasznosítjuk a tanulmány előremutató jellemzőit . fogalmazott Tomoyama.

Úgy tervezzük, hogy 2019 második felében kezdjük meg az értékesítést az USA-ban, Japánban pedig 2020 tavaszától lesz kapható a hajó – jegyezte meg.

Az új jacht gyártása a Marquis-Larson vállalattal létrejött együttműködésen alapul, felhasználva a cég elismert hajóépítési szaktudását. A 65 lábas, „fly bridge” kialakítású új jacht fedélzete alatt tágas kabinok és egy 15 főt befogadó szalon is elfér. A biztonságról, az okostelefonok integrálásáról, a távdiagnosztikáról és a karbantartásról, illetve a hajó egyéb funkcióiról a vállalat új Mobilitási Szolgáltatások Platformjának (MSPF) kapcsolódó szolgáltatásai gondoskodnak majd. A 65 láb hosszú hajóra vonatkozó specifikációkat, árat és egyéb részleteket később teszi közé a Lexus.

SOCIAL MEDIA