Civil pályán folytatja az adatvédelmi osztályvezető

Karrier

Dr. Keszey Gábor, a NAIH adatvédelmi osztályának vezetője a Dr. Hatházi Vera Ügyvédi Irodánál folytatja pályafutását.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól (NAIH) igazolt ügyvédet a Dr. Hatházi Vera Ügyvédi Iroda. Dr. Keszey Gábor – mint a NAIH adatvédelmi osztályának vezetője – a fogyasztói panaszok kivizsgálása mellett állásfoglalásokat és ajánlásokat készített, adatvédelmi projektek kialakításában és megvalósításában vett részt, az utóbbi években számos jogi és marketing konferencia előadója volt.

A szakember érkezésével az ügyvédi iroda az adatvédelem területére még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a jövőben a reklám- és médiajog, fogyasztóvédelem, versenyjog és direkt marketing mellett. A marketingkommunikációs szakma felé az ügyvédi iroda eddig is feladatának tekintette az adatvédelem fontosságának hangsúlyozását. A Direkt és Interaktív Marketing Szövetséggel közösen a turisztikai, a pénzügyi és az e-kereskedő szektorra végeztek adatvédelmi auditot. „Az EU-s adatvédelmi rendelet számos változást hozhat, a szektor szereplőinek időben kell felkészülniük a változásokra, ezért tartottuk fontosnak egy olyan szakember átigazolását hozzánk, akinek szakterülete az adatvédelem és egyaránt ismeri a fogyasztói, a piaci és a hatósági elvárásokat is” – mondta dr. Hatházi Vera.
Dr. Keszey Gábor 2004-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán végzett, majd az Adatvédelmi Biztos Irodájában adatvédelmi szakértőként kezdett el dolgozni. Az adatvédelmi biztos intézményének jogszabályi megszüntetését követően a 2012. január 1-jén alakult Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál folytatta munkáját, ahol 2012. augusztus 1-jétől az adatvédelmi osztályt vezette.

A Dr. Hatházi Vera Ügyvédi Iroda a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség jogi partnere, a DIMSZ Adatvédelmi és adatbiztonsági tagozatának tagja, a Tisztelt Vásárló fogyasztóvédelmi program egyik alapítója, a reklamjog.hu szerzője.

SOCIAL MEDIA