Cápák között: felbőszült befektetők és családi tragédia

Hírek Kiemelt

Bár a Cápák között harmadik évadából még egy epizód hátra van, az üzleti showműsor még tartogat meglepetéseket! A kilencedik adásban volt egy olyan vállalkozó, aki még a legrutinosabb Cápát is a kihozta a sodrából és egy családi tragédiára is fény derült.

 

Egy mosolygós angoltanár, Szolga-Tóth Melinda kezdte az adást, aki franchise-rendszert építene ki saját metódusán alapuló, elsősorban gyermekeket célzó angol tanítási módszeréből (Hangol). Az éneket és a nyelvtanítást vegyítve, szórakoztatva tanítja az óvodásokat. Célja, hogy ő legyen „az angol nyelvű Halász Judit”. Ehhez 7 millió forintot kért, amiért 10%-ot ajánlott fel ötletéből. A Cápák azonban megkérdőjelezték a növekedési tervet és a franchise-rendszert sem látták eléggé jövedelmezőnek, így nem tettek ajánlatot a vállalkozónak.

Vecsei Károly marketingesként rendezvényről rendezvényre járt és szomorúan tapasztalta, hogy nem megfelelő minőségű kávékat szolgálnak fel. Ezt forradalmasítaná Espresso Desk nevű vállalkozásával, ahol a legjobb minőségű kávékat, egy barista és egy professzionális kávégép segítségével kínálná. Kifejezett célja, hogy egyre több rendezvényre jusson be vállalkozásával, melyet jelenleg munka mellett, hobbiként kezel. A számokkal sem tudta meggyőzni a Cápákat, sőt, a Kishal inkább csak felbőszítette a nagyragadozókat! A vállalkozót ugyanis nem feltétlenül a pénz motiválta (pedig 10 millió forintot kért, 13%-ért cserébe), hanem egyszerű marketing célokkal, a Cápák szerint a tévészereplésért érkezett a stúdióba. Ezt a végképp nem tudták elfogadni, így a vállalkozó üres kézzel távozott.

Családi csokidinasztia képviselője mutatkozott be a Cápáknak. Demeter Klaudia a Demeter Choclate családi csokimanufaktúrától érkezett, hogy meggyőzze a befektetőket 28 millió forint beruházásáról, 10%-os üzletrészért cserébe. A díjnyertes bonbonokat is gyártó üzem fő profilja a szaloncukrok és a kézműves csokoládék gyártása. Egy vadonatúj gépsor megvásárlásához kért segítséget a Cápáktól, ugyanis komoly üzleti tragédia érte családját. Egy meg nem nevezett üzletlánc tulajdonosa fizetés nélkül „lépett le” az egyik nagyobb volumenű megrendelésük után, így a család hoppon maradt. Ez az összeg pontosan 28 millió forint volt, az áhított gépsor értéke pedig nagyjából 27,5 millió forint. A Cápák azonban nem látták a helyüket a családi vállalkozásban, és befektető helyett inkább egy bankot vagy hitelintézetet javasoltak az egyébként kifejezetten életvidám Demeteréknek.

Tetovált Cápa? Moldován Andráson nem múlhat, hiszen ajánlatot tett két fiatal vállalkozónak, Szmolár Márknak és Orosz Sándornak (Inkness Tattoo), akik tetoválásokat ápoló termékcsaládot hoztak létre. A természetes és kőolaj-származékoktól mentes készítmények mellett tűmodulokat is készítő vállalkozás azonnal felkeltette a Cápa érdeklődését! A Kishalak eredetileg 20 millió forintért cserébe 15%-ot kértek. Moldován András első ajánlata 20 millió forintért 33% üzletrész volt, amit a vállalkozók „lereszeltek” 30%-ra és felajánlottak a Cápának egy ingyenes telikar tetoválást. Hogy láthatunk-e tetovált Cápát a negyedik évadban, egyelőre nem tudni, de a Kishalak elfogadták a sertésmogul befektetési ajánlatát.

A következő pénteken véget ér a Cápák között harmadik évada. Azonban annak sem kell csüggednie, aki vállalkozásával, ötletével a Cápák elé állna. Indul a jelentkezés a negyedik évadba! Jelentkezz itt: https://rtl.hu/capakkozott/jelentkezz

A K&H az innovációért díj jelöltje a Demeter Choclate, a Telekom Digitálisan Tettrekész Díjának nyertese a Szolga-Tóth Mónika (Hangol). A Hungaricool by SPAR program díjazottja a Demeter Choclate, akinek termékei hamarosan megtalálhatóak lesznek az INTERSPAR áruházak polcain.

 

Ő az angol ajkú Halász Judit?

 

Sikersztori: Mi történt a Jógakalanddal a befektetés után?

 

Nagyvállalati marketingesből kávéimádó barista?

 

Hoppá! Lebuktatták a Cápák a vállalkozót!

 

Így készülnek a Demeter csokoládék

 

Nemzetközi díjnyertes csokoládék a Cápák közöttben

 

Még Balogh Levente is zavarba jött volna Lakatos István kérdésétől

 

Ha van tetoválásod, vagy csak szeretnél, ezt látnod kell!

 

Moldován András egész karos tetoválást kapott ajándékba

 

Újraindult a jelentkezés a Cápák közöttbe!

Ha üzleti ötleted megvalósításához vagy vállalkozásod fellendítéséhez befektetőt keresel, jelentkezz az RTL Klub üzleti showműsorába az rtl.hu/capakkozott/jelentkezz oldalon!

 

A műsor hivatalos oldalai:

Holnap: https://rtl.hu/capakkozott

Facebook: https://www.facebook.com/capakkozott/

Instagram: @capakkozottrtl

 

SOCIAL MEDIA