Budapestre látogatott a monacói herceg

Hírek

Fiatalkora óta meghatározó szerepet játszik a sport II. Albert herceg életében, aki korábban öt alkalommal képviselte városállamát a téli olimpián, és az atlétikai sportág fejlesztésében is részt vesz a Monacói Atlétikai Szövetség elnökeként és a Nemzetközi Atlétikai Alapítvány (International Athletics Foundation) tiszteletbeli elnökeként.

 

A napokban Budapestre érkezett uralkodó egyik első útja az Etele Plazaba vezetett, hogy megtekintse a MOWA budapesti tárlatát, a világ legnagyobb gyűjteményét különféle atlétikai emléktárgyakból és relikviákból. A kiállítás feltárja az atlétikai világbajnokságok elmúlt negyven évét, melynek a legelső eseményét 1983-ban, Helsinkiben rendezték meg, jelenleg pedig Budapest ad otthont a sportesemények. A helyszínen több olyan történelmi magyar atlétikai tárgyi emléket is kiállítottak, amelyeket korábban nem láthatott a nagyközönség.

A látványos, 600 négyzetméteres kiállítás a budapesti atlétikai világbajnokság utolsó napjáig (2023. augusztus 27.) megtekinthető az Etele Plazaban. A látogatók felemelhetik a dobóeszközöket, megérinthetik a gátakat, és megcsodálhatják az ugrók által elért világrekord magasságokat és távolságokat, átélhetik, milyen rendkívüli teljesítmény van a világraszóló eredmények mögött. Emellett két audió fotófal, egy moziterem és egyéb, archív versenyfelvételeket lejátszó LED-kijelzők, valamint egy virtuális valóság zóna várja az érdeklődőket, akik a MOWA online platformján, a világ első 3D-s virtuális sportmúzeumában barangolhatnak.

 

SOCIAL MEDIA