Budapesten nyit Renault és Dacia márkakereskedést az AutoWallis Csoport

Hírek Kiemelt

Tovább erősít a magyar gépjármű-kiskereskedelemben az AutoWallis Csoport, miután portugál partnerével, a Salvador Caetano Csoporttal közösen, 50-50 százalékos tulajdoni arányban közös vállalatot alapítottak, amely várhatóan idén nyáron megnyitja első budapesti Renault és Dacia kereskedését.

 

A korábban is bemutatóteremként és szervizként működő helyszín a főváros egyik legfrekventáltabb helyén, a 9. kerületben található. A több mint 2 ezer négyzetméteres kereskedelmi- és szolgáltató központban a bemutatóterem mellett egy 17 állásos szerviz is helyet kap.

Antal Péter, az AutoWallis Kiskereskedelmi üzletágának vezetője elmondta: a lépést az indokolta, hogy a magyar piacon a Renault és Dacia gépjárművek mintegy felét Budapesten értékesítik, és a vállalati flottabeszerzésekről is jellemzően a fővárosban döntenek. Az újabb ügyfélpont így várhatóan érdemben hozzájárul az AutoWallis növekedéséhez, és a kiskereskedelem mellett támogatja a régió 16 országában jelenlévő vállalat nagykereskedelmi tevékenységét és mobilitási szolgáltatásait is.

A magyar vállalat és a Salvador Caetano együttműködése 2022-ben indult, amikor a Renault Hungária felvásárlásával a csoportok által alapított cég tulajdonába került a Renault, a Dacia és az Alpine márkák kizárólagos magyar importőri joga.

 

Photo by Nadjib BR on Unsplash

 

SOCIAL MEDIA