Bodrogi Bau – a legmodernebb szerszámgépek egyenesen Japánból

Hírek

Egy építkezés csak akkor lehet sikeres, ha a precíz tervezés után a szakemberek a megfelelő eszközökkel vághatnak bele a munkálatokba. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy az építkezés során csakis modern, megbízható szerszámgépek álljanak rendelkezésre. Melyek ezek a gépek, és mit érdemes tudni róluk? 

 

Miért olyan fontos a korszerű technológia használata?

Legyen szó kisebb családi ház vagy egy hatalmas üzleti épületkomplexum felépítéséről, napjainkban a megrendelők már sokkal tudatosabbak. Aki építkezni szeretne, szinte mindig utánanéz a kivitelezőknek és az általuk használatos munkagépeknek, felszereléseknek. Így a referenciák megtekintésével együtt már kirajzolódhat egy pontos kép az érdeklődők fejében, hogy érdemes lenne-e az adott építőipari céget választani.

Mi a két legfontosabb tényező egy építkezési projekt során?

  • Legyen kifogástalan az elvégzett munka minősége. Precízen dolgozni kizárólag megfelelő szerszámgépek segítségével lehet. Ugyanis hiába jó szakember valaki, ha nincs a kezében a profi munkához szükséges gép vagy eszköz.
  • Időre készüljön el az építkezés. Amikor a megbeszélt határidőre teljes mértékben sikerült befejezni az építkezési munkálatokat, mindenki garantáltan elégedett szokott lenni. A modern munkagépek pedig rengeteg időt és energiát spórolhatnak saját kivitelezés esetén is.

 

Milyen korszerű szerszámok jöhetnek jól egy építkezésen?

Ezeket érdemes beszerezni:

Asztali téglavágó

Egy masszív vázzal ellátott és nagy teljesítményű motorral felszerelt téglavágó szinte bármilyen építőipari anyaggal megbírkózik. Érdemes olyan típust választani, amely kellően nagy kerekekkel rendelkezik a könnyű mozgatáshoz és megállításhoz. A nyitott hátfalú téglavágókkal pedig még a hosszabb elemek is egyszerűen vághatóak.

Falhoronymaró

A falhoronymaró lényegében egy olyan sarokcsiszoló, amelyben két darab gyémántkorong található. Mivel mindkét gyémántkoronggal egy-egy párhuzamos rést vághatnak a szakemberek, ezért a szélességet és a mélységet természetesen előre beállíthatják. Ha a vágás után még utómunkára lenne szükség, akkor véső és kalapács használatával, illetve vésőgéppel már biztosan tökéletes lesz az eredmény.

Akkumulátoros gyalu

Tény, hogy a gyalu az egyik legrégebbi szerszámgép, amelyet az építkezéseken dolgozók és a bútorasztalosok is gyakran használnak. Alkalmazásával a felületek tökéletesen simára és egyenletesre munkálhatók meg. Falcolás és élletörés esetén is a gyalugép a megfelelő választás. Elektromos, akkus gyaluval számos famegmunkálási projekt szóba jöhet. Remekül használható például a nyílászárók szorulása esetén, amikor egy kis helyet kell csinálni az akadálymentes nyitás és zárás érdekében.

Csempevágó

Egy csempevágó otthoni és építkezési célokra egyaránt használható. Persze nem mindegy, hogy milyen minőségű az adott szerszám. A megmunkálandó csempelapok nagysága és vastagsága, illetve összetétele egyaránt fontos az ideális csempevágó kiválasztásakor. Profi kialakítású Carat csempevágóval a vágási hosszúság akár 60 cm is lehet, a maximum vágási mélység pedig 1,5 cm. Akár félprofi vagy ipari típust választasz, a lényeg, hogy alaposan figyelj oda a karbantartására.

Kompresszor

Építkezéseken, műhelyekben és a mindennapi háztartási teendők során is jól jön egy kompresszor. Kifejezetten remek döntés lehet festési munkálatokhoz, hiszen kompresszorral nem kell ecsetet ragadni, mivel a szórópisztollyal bármilyen felületen egyenletes festékbevonatot képezhetsz. Fával történő munkavégzés esetén szintén jó, ha van kéznél egy kompresszor, hogy az apró forgácsoktól és a portól minél gyorsabban megszabadulhasss.

A szerszámgépek minősége alapjaiban meghatározza az elvégzett munka minőségét. Minél profibb eszközökkel vágsz bele az építkezésbe, annál szebb lesz a végeredmény. Legyen szó csempék vágásáról vagy egyenetlen felületek csiszolásáról, soha ne spórolj az eszközök minőségén. Így kompromisszummentesen vághatsz bele az előtted álló építkezésbe!

 

SOCIAL MEDIA