Bitcoinnal kenyérpirítót?

Hírek

A Csehországban technológiai újításairól közismert Alza webáruház most egy különleges újdonsággal áll elő: 2018. március 19-től Magyarországon is elfogad Bitcoint fizetőeszközként, így az összes online áruházában lehetővé válik a kriptovalutás fizetés.

De mire jó a Bitcoin? Mi egyáltalán a kriptovaluta? A kérdés jogos, hiszen tavaly még jóformán senki sem akart ilyennel webáruházban fizetni. Aztán mindez megváltozott. 2018 első két hónapjában már tableteket és mobiltelefonokat is vásároltak Bitcoinnal. Éppen ezért az Alza úgy döntött, hogy internetes vásárlói mostantól Bitcoinnal is kifizethetik rendeléseiket, miután az egész EU területéről érkeztek kérések a cseh e-kereskedelmi vállalathoz. Így mostantól összes e-shop felületén, alza.hu-n, az alza.cz-n, az alza.sk-n, az alza.de-n, az alza.at-n, az alza.co.uk-en és az alzashop.com-on is lehetséges a kriptovalutás fizetés.

„Az Alzán folyamatosan nő a Bitcoin-fizetések száma. A lehetőség csehországi bevezetése óta számítva sok ezer megrendelésből származó több százezer euró értékű bevételre tett szert a cseh vállalat. Az átlagos kosárérték 290 euró körül mozog, a legnagyobb értékű, kriptovalutával kiegyenlített rendelés értéke meghaladta a 21000 eurót. Leggyakrabban grafikus kártyákért, táblagépekért, okostelefonokért fizetnek Bitcoin használatával” – közölte Jan Sadílek, a cseh Alza marketingvezetője. Hozzátette: az Alza jelenleg további kriptovaluták elfogadását készíti elő, így hamarosan a Litecoin és az Ethereum is használható lesz internetes fizetésre. Az Alza mindezzel folytatja a még kényelmesebb és gyorsabb vásárlás biztosítása érdekében tett erőfeszítéseit, előtérbe helyezve a tökéletes vásárlói élményt.

A Bitcoinnal történő fizetés technológiailag egyébként nem egyszerű feladat. Ennek megvalósításában a Bitcoinpay a fizetési kapu, a SatoshiLabs pedig a TREZOR Bitcoin hardwerpénztárca beszállítójaként működik együtt az Alzával. Ezen együttműködések biztosítják, hogy a kriptovautás fizetés gyors, megbízható és biztonságos legyen.

SOCIAL MEDIA