Bíró Lajos séflegenda menüsora nyitja az őszi sorozatot

Hírek Kiemelt

Vendéglős és Barátai néven indít exkluzív vacsoraest sorozatot a Gléda Vendéglő. Az első estén, október 5-én a séflegenda Bíró Lajos öt fogását kóstolhatja, aki asztalt foglal a budai étterembe, amelyhez Kovács Antal háromszoros magyar sommelier bajnok választott italsort.

 

Deli János vendéglős rég dédelgetett álmát váltja valóra idén ősszel, amikor útjára indítja a Gléda különleges vacsoraest sorozatát.

„A Gléda kozmopolita életérzése, a komplex gasztronómiai élmény nyújtása keltette életre a vacsoraest ötletét. A pályám során nagyon sok kiváló szakemberrel dolgoztam együtt és arra gondoltam, néhányukkal elmeséljük a közös történetünket a vendégeknek. Ez egyrészt a kifejezetten az adott estére összeállított menüsor és az ételek, italok által történik majd, másrészt a vacsoraesten elhangzó sztorik, érdekességek révén” – mondta Deli János, a Gléda Vendéglő tulajdonosa. – „A vacsoraest főszereplőihez nem csak baráti viszony fűz, hanem szakmailag is egy értékrendet képviselünk, hasonlóan gondolkozunk a vendéglátásról és az elmúlt évtizedekben jócskán gyűjtöttünk közös tapasztalatokat. Én nagyon várom ezeket az estéket, biztos vagyok benne, hogy nagyon különleges hangulatot varázsolnak majd a Glédába. Az pedig nem volt kérdés, hogy ez első ilyen vacsoraest séfje nem lehet más, mint Bíró Lajos. Nagyon szeretek vele együtt dolgozni és a tavasszal megújult Gléda vendégei már jól ismerhetik, hiszen a táblát ő állítja össze hónapról hónapra, de október 5-re egy igazán rá jellemző menüsorral készül” – tette hozzá.

Az, hogy milyen is a „Jó” casino tojás vagy Lali rámen levese, és hogy pontosan mi is a milánói pacal „bébi angolnával”, arra október 5-én fény derül. Bíró Lajos ikonikus fogásai mellé a Vendéglős és Barátai vacsoraesten a háromszoros magyar sommelier bajnok Kovács Antal választotta az italsort. Az esemény moderátora Szauer Judit lesz, akinek vezetésével a kulisszák mögé is bepillanthatnak a vacsora vendégei.

 

Fotó: Deli János, Bíró Lajos és Kovács Antal

 

SOCIAL MEDIA