Biotechnológiai vállalatba fektet a L’Oréal

Hírek Kiemelt

A L’Oréal a szépségápolási termékekben kulcsfontosságú összetevők fenntartható alternatíváinak fejlesztése érdekében fektet be a Geno biotechnológiai vállalatba. A L’Oréal az Unilever és a Kao mellett alapító tagja a vállalkozásnak.

 

A L’Oréal vállalati kockázati tőkealapján, a BOLD-on keresztül megvalósult befektetésének célja olyan új, fenntartható termékek létrehozása, amelyek élő organizmusokból származó összetevőket tartalmaznak. A Geno biotechnológiai szakértelme révén a L’Oréal a hagyományos összetevőket biológiai alapú alternatívákkal, például növényi alapú cukrokból készült alapanyagokkal tervezi helyettesíteni. Ezek az új összetevők a L’Oréal számos termékében megjelennek majd és ezzel a vállalat jelentős előrelépést tesz célja felé, hogy 100%-ban környezetbarát módon tervezzen formulákat és összetevői 95%-ban megújuló vagy bőséges forrásokból származzanak.

A biotechnológia egyike a L’Oréal Green Sciences (Zöld Tudományok) négy tudományágának. Lehetővé teszi az összetevők előállítását mikroorganizmusok vagy növényi sejtek termesztésével, a biológiai sokféleség, a természeti erőforrások és a vízi ökoszisztémák tiszteletben tartása mellett. A befektetés hozzájárul a szépségipar környezeti lábnyomának további csökkentéséhez, és jelentős lépés a ’L’Oréal a Jövőért 2030’ stratégia kötelezettségvállalásainak megvalósítása felé.

„A L’Oréalnál hiszünk abban, hogy a tudomány képes egy jobb világot teremteni, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy szakértelmünket a szépségipar pozitív irányba történő elmozdítása érdekében hasznosítsuk. Ezért tettük a Zöld Tudományt kutatásunk középpontjába” – mondta Barbara Lavernos, a kutatásért és innovációért felelős vezérigazgató-helyettes. „Nagyon örülünk, hogy a Genoban olyan partnerre találtunk, aki egyedülálló megközelítéssel rendelkezik az alternatív, biotechnológiai alapú összetevők kifejlesztése terén, hiszen ezek tökéletesen illeszkednek a fenntarthatóbb jövőről alkotott elképzeléseinkhez. Azzal, hogy együtt dolgozunk más szépségipari szereplőkkel, lehetőségünk van kihasználni kollektív szakértelmünket és erőforrásainkat, és hisszük, hogy közös erőfeszítéssel jelentős hatást érhetünk el.”

„Ez a lépés összhangban van célunkkal, hogy felelős és innovatív szépségápolási megoldásokat kínáljunk a fogyasztóknak, és egyúttal erősíti innovációs ökoszisztémánkat is.” – nyilatkozta Sanford Browne, a L’Oréal észak-amerikai kutatásért és innovációért felelős elnöke. „Ezért is működünk együtt olyan partnerekkel, akik osztoznak az elkötelezettségünkön a környezeti hatásunk csökkentése és a fenntarthatóság iránt, és abban, hogy olyan szépséget teremtsünk, amely előremozdítja a világot.”

„Minket is inspirál, hogy segítsünk a L’Oréalnak elérni merész célját, amely szerint a 2030-ban már 95%-ban biológiai alapú összetevőket tartalmazó formulákat és nyomon követhető, fenntartható forrásokból származó csomagolóanyagokat használjon” – tette hozzá Christophe Schilling, a Geno vezérigazgatója. „A Geno technológiáját kezdettől fogva úgy fejlesztettük ki, hogy felgyorsítsa az alternatív, fenntartható összetevőket tartalmazó anyagokra való tömeges átállást, vállalkozásunk most pontosan ezt teszi lehetővé a szépségápolási ipar számára is. Ezzel a partnerséggel most globális mértékűvé válhat a tevékenységünk, ami szükséges ahhoz, hogy kiszolgálhassuk a fenntartható termékek iránti, növekvő piaci keresletet.”

 

Fotó: L’Oréal

 

SOCIAL MEDIA