Bemutatkozott az új Maserati Grecale

Hírek Kiemelt

Március 22-én egy különleges digitális világpremieren végre lehullott a lepel az olasz luxusautó-márka legújabb modelljéről, a Maserati Grecale-ról. Az új prémium szabadidő-autót a Maserati modenai Innovation Lab technológiai fejlesztőközpontjában tervezték és a vállalat Cassinóban található üzemében gyártják.

 

A modell, mely a prémium szabadidő-autók sorát gyarapítja, rendkívül változatos motorválasztékkal érhető el: a Grecale hagyományos belső égésű motorral, hibrid meghajtással, valamint – egy éven belül ­– már elektromos hajtással is az érdeklődők rendelkezésére fog állni. A Maserati történelmében így ez a modell lesz az első teljesen elektromos SUV.

A Grecale piacra lépésekor három felszereltségi szinttel lesz rendelhető. A GT modellverziót egy 300 lóerős, négyhengeres lágy hibrid motor hajtja; a Modena esetében a modell egy 330 lóerős, négyhengeres lágy hibrid motorral van felszerelve; az erőteljes Trofeo modellváltozat pedig egy nagy teljesítményű, 3 literes, 530 lóerős V6-os benzinmotorral lesz elérhető, amely az MC20 luxuskupét mozgató Nettuno motoron alapul. A palettát – még egy éven belül – a Grecale Folgore, a 400V-os technológiával ellátott, 100%-ban elektromos változat teszi majd teljessé.

 

Modern vonalak a megnyerő külsőért

A Grecale formavilágában megjelenik a Maserati új vizuális szimbóluma, mely egyedülálló módon különböztet meg minden Maserati modellt az MC20 óta. A Grecale elején alacsonyan elhelyezkedő, impozáns méretű hűtőrács található, profiljára a letisztultság és a modern technológia kontrasztja jellemző. A modell elegáns, áramvonalas karosszériáját kanyargós, hullámos, vizuális formák, műszaki komponenseit pedig minőségi, modern szénszálhasználat emeli ki. A Grecale bumeráng alakú hátsó lámpáit, melyek tökéletesen illeszkednek az egyedi trapézvonalhoz, a Giugiaro 3200 GT ihlette. A különleges trapéz-alakzatot még jobban kihangsúlyozza az utastér kupé-jellege és a sportautókhoz hasonló fényezése.

 

Hi-tech rendszerek a maximális kényelemért

Az utastéren belül a kiemelkedő műszaki jellemzők közé tartozik a hagyományos Maserati óralap, mely először a Grecale-ban jelenik meg digitális kivitelezésben, és ami a hangvezérlés jóvoltából igazi autós asszisztenssé válik.

A modellben minden érintés-alapú, a felületekre rendkívüli esztétikai letisztultság jellemző. Az autó technikája három csúcstechnológiás kijelzőről vezérelhető: a nagy, 12,3 colos központi képernyőről, ami az eddigi legnagyobb Maserati-ban megjelenő display; egy második, 8,8 colos kijelzőről, amivel az extra kezelőopciók irányíthatók; illetve egy harmadik kijelzőről, ami a hátsó üléseken utazók számára érhető el.

A kiemelkedő vezetési és autós élményt a Maserati Intelligent Assistant (MIA) multimédiás rendszer, a legmodernebb infotainment megoldások, valamint a Maserati Connect biztosítja.

Az autó utasterében a kimagasló élvezetet nyújtó hangzásvilágért a sokoldalú hangélmény felel, amit a tipikus „Maserati-hang” és a magával ragadó Sonus faber 3D hangrendszer biztosít. A Sonus faber rendszer prémium szinten alapfelszereltségként 14 hangszórót, High Premium szinten pedig igény szerint 21 hangszórót foglal magába.

 

Különleges vendégek a világpremier alkalmából

A Grecale egyedülálló, digitális világpremierjén, amit a márka honlapján lehetett követni (houseof.maserati.com), Matilda De Angelis és Alessandro Borghi márkanagykövetek és nemzetközileg elismert olasz színészek képviselték és mutatták be, hogyan testesíti meg az új modell a mindennapok különlegességét.

A nívós esemény résztvevői között volt továbbá David Beckham világhírű angol focista, a Maserati globális márkanagykövete, valamint Dardust olasz művész, aki exkluzív háttérzenét biztosított a digitális esemény egyes szegmensei alatt.

 

SOCIAL MEDIA