Bányai Kelemen Barna és Alföldi Róbert beszélgetésével elindult a Csak neked mondom-sorozat harmadik évada

Hírek

Kilenc új résszel jön a Csak neked mondom, a WMN és a Katona József Színház népszerű videósorozata a WMN YouTube-csatornáján. A formabontó műsorban minden beszélgetés egyedi és megismételhetetlen: nincs se moderátor, se műsorvezető, csak két művész, akik szabadjára engedve, intim közegben beszélgetnek sikerekről és kudarcokról, veszteségekről és örömről – egyszóval magáról az életről. Az évadpremierben Alföldi Róbert színész-rendező és Bányai Kelemen Barna, a Katona József Színház művésze engednek bepillantást különleges, szoros kapcsolatukba; szó esik gyökerekről, elválásról, határon túli színházról és még házi ramenről is. A Csak neked mondom keddenként jelentkezik friss epizódokkal.

 

Nemcsak szakmai szövetség, hanem régi, mély barátság az övék, olyannyira, hogy Alföldi Róbert volt Bányai Kelemen Barna és felesége, Bánfalvi Eszter színművésznő egyik esküvői tanúja. A köztük lévő zsigeri egymásra hangoltság pedig a beszélgetésükből is sugárzik, ami így egyszerre felszabadult és torokszorítóan őszinte.

Nem csupán egy régi, eddig tisztázatlan ügyre kerül pont kettejük között és nem kizárólag „szakmáznak” a barátok. Közös megéléseik mellett a gyökereikről is mesélnek, amiknek szorításától egyikük erővel próbált szabadulni, míg másikukat úgy választották le. „Amikor az ember hazát vált, abban van egyfajta erőszak (…) Mintha a törzsemet elvitték volna, a gyökereim pedig ottmaradtak” – mondja Bányai Kelemen Barna. Alföldi Róbert viszont maga vágta el őket: „Motoros fűrésszel vágtam a gyökereimet (…) Első generációs értelmiséginek lenni valami hasonló, azt érzi az ember, ha nem vágja el a gyökereit, akkor azok ott maradnak – én viszont máshol szerettem volna virágba borulni, kihajtani.”

Eltérő élményeik ellenére mindkettejük életét erősen meghatározta, honnan jöttek: Bányai Kelemen Barnát a határon túlisága, míg Alföldit a vidékisége, amit egy időben mindenáron le akart vetkőzni, és aminek népművészeti gyökereit most már szenvedéllyel kutatja. Két művészóriás, két kolléga, de mindenekelőtt két jó barát csodás beszélgetése a Csak neked mondom harmadik évadának premieradása.

Hiszen, ahogy Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója a színház közleményében fogalmazott: „A Csak neked mondom tökéletes lehetőség, hogy művészeink új, eddig talán ismeretlen oldalukról mutatkozzanak be a közönségnek.”

A videósorozat epizódjaira a Csak neked mondom indulása óta több százezren voltak kíváncsiak, és olyan népszerű művészek szerepeltek benne, mint Ónodi Eszter és Thuróczy Szabolcs, Tenki Réka és Borbély Alexandra, Szirtes Ági és Básti Juli, Bán János és Gáspár Sándor, Bezerédi Zoltán és Stohl András vagy éppen Fullajtár Andrea és Mácsai Pál.

A harmadik évad adásaiban a következő művészpárokkal találkozhatunk:

Bányai Kelemen Barna és Alföldi Róbert
Székely Kriszta és Péterfy Bori
Vizi Dávid és Peller Anna
Mészáros Béla és Kardos Róbert
Dankó István és Kovács András Péter
Keresztes Tamás és Horváth Csaba
Kiss Eszter és Szabó T. Anna
Máté Gábor és Zsámbéki Gábor
Vajdai Vilmos és Szabó Győző.

A premieradás Bányai Kelemen Barnával és Alföldi Róberttel már megtekinthető:


A Csak neked mondom eddigi adásai pedig itt érhetők el.

 

SOCIAL MEDIA