Az ország negyedét megmozgatta a #Szelektívenjobb mozgalom

Hírek Kiemelt

#Szelektívenjobb mozgalmat indított az Italos Karton Egyesülés (IKSZ) a Földünkért világnap alkalmából. A közösségi média erejét kihasználva közel 2,5 millió embert értek el a kampánnyal. A kezdeményezéssel az IKSZ célja az volt, hogy felhívja a lakosság figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságára, különösen az italos kartonra. Az akcióhoz csatlakozott többek között Gundel Takács Gábor, Pély Barna, Harcsa Veronika, a Sugarloaf, közel száz óvoda és iskola, valamint számos munkaközösség és magánszemély.

 

Harcsa Veronika

A Földünkért világnap, melyet a Dalai Láma indított útjára 1991-ben, a cselekvésről szól. Ehhez a világnaphoz csatlakozva alkotta meg az IKSZ a #Szelektívenjobb mozgalmát, amely a közösségi médiában közel 2,5 millió embert ért el és szólított cselekvésre a világnapot körülölelő két hétben. Az aktivitásban részt vevőknek az volt a feladatuk, hogy készítsenek egy szelfit egy szelektíven gyűjthető hulladékkal, főként italos kartonnal, hiszen sokan nem tudják, hogy a tejes és gyümölcsleves dobozok hasznos újrapapír alapanyagok, de csak akkor, ha a megfelelő helyre kerülnek. Országszerte sok helyen a résztvevő óvodák és iskolák a kampánnyal párhuzamosan a szelektív hulladékgyűjtés kapcsán témanapot tartottak és a gyerekeket különböző környezetvédelmi játékokba vonták.

„A #Szelektívenjobb mozgalom célja, hogy megmutassuk milyen egyszerű a szelektív hulladékgyűjtés, ezen belül is az italos karton, vagyis a tejes és gyümölcsleves dobozok gyűjtése. A gyermekek egy része már óvodában megtanulja, hogyan tapossa laposra azokat. A közösségi média hatalmas erővel bír, így a csatlakozó hírességeken és munkaközösségeken keresztül még inkább motiválhatjuk a lakosságot, hogy a hulladékok szelektív gyűjtése, köztük az italos kartonoké is tudatos és rendszeres tevékenységgé váljon a hazai lakosság számára. Ha ez sikerül, elindulhatunk a zöldebb jövő felé!” – mondta Baka Éva, az IKSZ ügyvezető igazgatója.

 

Hírességek taposták laposra

A „#Szelektívenjobb” mozgalmat többek között olyan ismert személyek is segítették, mint Pély Barna, Gryllusz Vilmos, Illés Fanni, Pátkai Rozina, Gundel Takács Gábor, Harcsa Veronika, Rutkai Bori, Jaksity Kata, Czutor Zoltán, Gyetván Csaba, a Sugarloaf tagjai, akik magánszemélyként és munkájuk közben is elkötelezett környezetvédők és szelektív hulladékgyűjtők.

Pély Barna

 

SOCIAL MEDIA